USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

РФ мала доступ до викрадених даних мільйонів користувачів Facebook

18 Липня 2018 14:10
Член британського парламенту від Консервативної партії Даміан Коллінс заявив, що у Росії був доступ до викрадених особистих даних мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook.

Про це він сказав телеканалу CNN, повідомляє "Європейська правда".

Депутат, який очолює розслідування британського парламенту щодо витоку даних заявив, що дані користувачів, зібрані професором Александром Коганом від імені Cambridge Analytica, оцінювалися Росією та іншими країнами. До такого висновку прийшов британський регулятор з питань захисту особистих даних.

"Я думаю, що в даний момент ми хочемо зрозуміти, ким були ці люди і який доступ у них був. Фактично, ми хочемо зрозуміти, чи вони могли привласнити частину цих даних і використовувати їх в своїх цілях", — сказав Коллінс.

Які ще країни могли мати доступ до даних, депутат не уточнив.

Нагадаємо, Facebook опинився в центрі скандалу в зв’язку з незаконним використанням даних понад 87 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборчим штабом Дональда Трампа. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг під час свідчень у Конгресі США вибачився за витік даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus