USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп хоче спрямувати $500 млн на боротьбу зі згубним впливом РФ

11 Березня 2019 20:48
На сайті Білого дому опублікований проект бюджету США на 2020-й фінансовий рік, згідно з яким американський президент Дональд Трамп пропонує збільшити витрати Пентагону на 5% і встановити на рівні 718 млрд доларів (що на 33 млрд більше, ніж у 2019 році). Загальний обсяг видатків у проекті бюджету – $4,74 трлн, проти $ 4,5 трлн в 2019 році, передає ТСН.

Доходи бюджету вказані на рівні $3,64 трлн, таким чином, очікуваний дефіцит складе $1,1 трлн. З цих коштів, $500 млн пропонується виділити на «боротьбу зі згубним впливом Росії в Європі, Євразії та Центральній Азії».

Гроші будуть спрямовані, зокрема, на зміцнення безпеки, захист територіальної цінності союзників США, підтримку спроб партнерів США піти від використання російської військової техніки. Кошти також підуть на те, щоб «усунути слабкі місця в макроекономічному середовищі, які російська держава має намір використовувати в своїх інтересах, – зокрема, енергетична залежність і торгівля».

Всього Держдепартаменту і Агентству з міжнародного розвитку Трамп пропонує виділити $ 40 млрд, що на 23% менше, ніж прогнозувалося в бюджеті-2019.

Бюджет також пропонує виділити $5 млрд на будівництво «приблизно 200 миль» стіни на південній межі США з Мексикою. Крім того, додаткові кошти президент пропонує направити на наймання нових прикордонників, закупівлю обладнання для спостереження за кордоном, модернізацію техніки берегової охорони. Як раніше писала The Wall Street Journal, президент хоче додатково виділити на стіну $3,6 млрд через витрати на військове будівництво Міністерства оборони – таким чином, всього на проект пропонується направити $8,6 млрд.

Як повідомлялося, раніше у березні Трамп продовжив чинні санкції проти Росії до березня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus