USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Китаї волинянку із важкохворим 5-річним сином не пустили на борт літака

2 Травня 2020 21:38
У Китаї волинянку Ольгу Роїк із важкохворим 5-річним сином Романом не пустили на борт літака. В авіакомпанії пояснили: у дитини не зашиті м'язи живота, а в салоні високий тиск, йдеться у сюжеті ТСН.

Свого внука Ірина Щук не бачила вже три місяці. Нині з хлопчиком вони мали зустрічати вдома. Однак вчора з аеропорту зателефонувала донька шокувала, що екіпаж відмовився пускати їх на борт.

В аеропорті з хворою дитиною Ользі довелося пробути 16 годин. Китайська авіакомпанія відмову пояснила тим, що в дитини не зашиті м’язи живота. Оскільки в літаку зміна тиску, то летіти не можна. Жінка пояснювала, що вони літали уже шість разів і досі таких проблем не виникало.

Ольга Роїк більше 4 років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Позаду в Ромчика пересадка печінки, зупинка серця на 10 хвилин, набряк мозку, кома, крововилив.
"У квітні Оля мала бути у Варшаві і там мали встановити точну дату операцію з шиття м'язів живота, а оскільки карантин, то все було перенесено", - розповіла бабуся Ірина Щур.

Читати ще: Справжнє диво: у Китаї розбудили «сплячий мозок» 4-річного волинянина

Тепер наступний рейс аж наприкінці травня. Ольга змушена повернутися в медичний центр, де вони проходили лікування. За місяць тут виставили рахунок у понад чотири тисячі доларів. До таких витрат родина готова не була. Утім, найбільше, переживає Ольга, через ліки, які закінчуються. "Дитина на препаратах, щоб не було відторгнення печінки. Я не можу перейти на китайський, бо це також для печінки ризиковано", - мама хлопчика Ольга Роїк.

До слова, десятого травня в Ольги закінчується віза. Зв’язатися з посольством у Китаї жінці досі не вдалося, бо там кілька днів вихідні. Сподівається, що найближчим часом кордони відкриє Польща і додому їм вдасться повернутися раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus