USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У МВФ не побачили прогресу в боротьбі з корупцією в Україні

12 Лютого 2019 18:57
Міжнародний валютний фонд наразі не побачив радикальних змін рівня корупції в Україні.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час виступу на 15-ій щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital у Києві, пише УНІАН.

«Ми наразі не побачили радикальних змін у рівні корупції. Хоча були створені установи, які допоможуть боротися з корупцією», – сказав Люнгман.

Він зазначив, що в Україні багато чого було зроблено за останні 5 років для усунення дисбалансу в економіці, але перелік необхідних реформ залишається значним.

За словами представника МВФ, у цьому переліку – земельна реформа, приватизація держпідприємств, анулювання контролю цін на газ, реформа податкової та митної служб.

Нагадаємо, 18 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму допомоги stand-by для України. Програма розрахована на 14 місяців, її загальний обсяг складе 3,9 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів Україна отримала в кінці грудня.

Передбачається, що програма stand-by допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

19 жовтня Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення на 23,5% від 1 листопада – до 8550 гривень за тисячу кубометрів. Підвищення вартості газу було однією з умов МВФ для надання нової програми кредитування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 12 Лютого 2019 19:20
Ото розсмішили ))))))))))))
Навуходоносор Показати IP 12 Лютого 2019 19:34
Як можливо побачите те, чого не існує в природі?
Я Показати IP 13 Лютого 2019 03:18
ніби хтось хотів це побачити.. всі на цьому мають свій гешефт

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus