USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Парижі від протестів постраждав Український культурний центр

10 Грудня 2018 10:41
Під час протестів «жовтих жилетів» в Парижі постраждав Український культурно-інформаційний центр. Вандали пошкодили табличку з назвою центру біля входу в будівлю, повідомив емігрант Володимир Шпиньов у Facebook.

Зокрема, він сфотографував і виклав в соцмережі наслідки хуліганської витівки, передає Кореспондент.

Відомо, що Український культурно-інформаційний центр працює при українському посольстві у Франції на авеню де Мессін в районі парку Монсо.

Водночас на опублікованому відео користувача В’ячеслава Олександровича в соцмережі видно групу радикалів в масках, які громлять двері адміністративної будівлі у Франції, а після слів російською «Назад!» – відступають. Водночас з відео не зрозуміло, яка саме будівля постраждала від протестувальників.

«Жовті жилети воювали з банками, супермаркетами, магазинами-буржуїнами і Українським культурним центром у Парижі. Прямо так і бачу француза в жилеті, який з криком «sssuuqqqaaa!» лупить рогом по табличці. І занюхує рукавом», – прокоментував витівку вандалів народний депутат, глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

Разом з тим, як повідомляє Gazeta.ua, у Франції вивчають повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту «жовтих жилетів».

Цим питанням займається міжвідомча структура – Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, що підкоряється прем’єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомлення про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета «Таймс» з посиланням на дослідження компанії New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема, в Twitter, через які виявлялася підтримка «жовтим жилетам». У компанії припустили, що ці акаунти пов’язані з Росією.

Схожу інформацію розповсюдила і організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство «Блумберг». Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували рух «жовті жилети» деякі російські державні ЗМІ. Однак поки влада Франції не прийшла до висновків у цій справі.

Раніше повідомлялося, що кількість затриманих в ході акцій протесту «жовтих жилетів» у Франції досягла 1726 осіб.

Нагадаємо, у Франції з 17 листопада тривають акції протесту проти уряду, організовані рухом «Жовті жилети». Спочатку демонстранти виступали проти підвищення податку на бензин. Однак з часом перелік вимог розширився. Уряд країни вже оголосив про рішення не підвищувати податок на пальне, проте попри це 8 грудня в Парижі та інших містах тривали масштабні акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2018 11:24
"Вандали пошкодили табличку з назвою центру біля входу в будівлю". Яка дивна метаморфоза, коли це масово робили по містах України у 2014 році, то це назвали революція гідності, а тут народ бунтує і їх називають вандали. Може пора вже і в нам розкрити очі на оте добро під назвою революція.
Українець Показати IP 10 Грудня 2018 11:38
Після слів російською "назад"... А українською "назад" буде як? Може "вперід" ? ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus