USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для студентів з другою освітою

30 Серпня 2023 14:01
Представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський запропонував скасувати відстрочку від мобілізації для тих студентів, які вдруге здобувають вищу освіту.

Про це народний депутат повідомив Українським Новинам.

«Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина здобуває третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочки під час воєнного стану», – заявив нардеп.

За його словами, після повномасштабного вторгнення в Україні збільшилась кількість абітурієнтів, які старші від 30 років.

Читати ще: Мобілізація: чи дійсно до війська призвуть 3 млн чоловіків

«Якщо людина в магістратурі навчається одразу після закінчення навчання, то це здобуття вищої освіти магістра. Якщо вона вступила в аспірантуру одразу після навчання, то зрозуміло. А коли людина має перерву і лише під час війни раптом захотіла займатися науковою діяльністю, то це викликає запитання», – вважає Веніславський.

Однак він не виключає, що є певна категорія людей, які дійсно хочуть стати науковцями.

«Людина навчається на денній формі у будь-якому віці і має право на відстрочку, але ми розуміємо, що є зловживання... Навіть в багатьох закордонних вищих навчальних закладах відкрили цілі факультети, тому що це заробляння грошей, та і в Україні також почали відкривати. Це те, що потребує редагування, оскільки ми розуміємо, що є зловживання», – підсумував нардеп.

23 серпня Президент Володимир Зеленський анонсував можливі зміни у процесі мобілізації. До нього звернулися військові із проханням надати можливості для розширення цього процесу.

Тоді Веніславський зауважив, що поки що передумов для збільшення кількості військовозобов’язаних для мобілізації немає.

Як відомо, всі чоловіки у віці від 18 до 60 років і жінки деяких професій вважаються військовозобов’язаними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коля Показати IP 30 Серпня 2023 15:37
В депутатів теж забрати відстрочки. Як всі то всі, а не як в армії не служили так і зараз не захищають свою землю. А збагачуються в час війни. Одні воюють зараз, а інші на Світязі юшку з вугрів їдять. Треба вигнати ворога , а не одним похорон а другим гульки
Варбург до Коля Показати IP 30 Серпня 2023 17:06
Можуть і депутатів погнати. Вони - обслуга фінансистів, господарям їх не шкода
Маннергейм Показати IP 30 Серпня 2023 16:01
Ви поміняли воєнкомів де черги у військомат ? По друге скільки з 500 тисяч (більше ні 6 армія Паулюса) учасників ато дійсно приймають участь у бойових діях. Скільки із 100 тисяч військовослужбовців -жінок реально приймають участь у бойових діях. А тоді вже можна дой....до решти
ОДІН. Показати IP 30 Серпня 2023 16:05
Троє і більше дітей ТАКОЖ порівняти до ци правил.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus