USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Мобілізація на Волині: яка обов’язкова процедура чекає на призовників та студентів

25 Жовтня 2022 22:02
В Україні скасували осінній та весняний призов, тому на юнаків, які навчаються у випускних класах шкіл, профтехучилищ або ж ліцеїв, чекає спеціальна процедура.

Про це під час пресконференції повідомив заступник начальника ОТЦК та СП, начальник сектора мобілізаційно-оборонної роботи волинського ОТЦК та СП, полковник Павло Свадовський.

З його слів, у той час, коли в країні проводять мобілізаційні заходи, призовну кампанію зупиняють, тому що потреби, як такої, у призові немає.

«Призовники проходять відповідну процедуру й отримують своє приписне посвідчення. Починаючи з 1 грудня 2022 року, з ними проводитимуть організаційні заходи. Потім вони пройдуть відповідні військово-лікарські комісії, після яких їх визнають або придатними до служби, або ж непридатними», – пояснює полковник.

Читати ще: Зеленський скасував осінній призов та демобілізацію

Чоловіки ж, яким виповнилося 27 років, переходять у категорію військовозобов’язаних.

Натомість, зі слів полковника, більше 80% студентів, які навчаються за кордоном, порушують військовий облік.

«Коли сталося повномасштабне вторгнення, в територіальні центри комплектування і підпорядковані їм відділи почали прибувати військовозобов’язані. Мовляв, навчаюсь за кордоном і мені потрібно відповідну довідку. На той час такої довідки не існувало. Згодом такі довідки з’явилися, а закон врегулював, кому їх можна видавати», – зазначив Свадовський.

Читати ще: Близько 20 тисяч осіб та 1500 техніки. Триває мобілізація на Волині

З його слів, здебільшого при вступі на навчання за кордон, студент привозить до центру комплектування першу довідку про те, що навчається, і на тому все. Проте цього недостатньо.

«Довідку перекладали з мови країни, де студент навчається. Потім нотаріально засвідчували. А згодом польські вузи пішли на зустріч і почали на місці перекладати довідки, ставлячи власні печатки. Але є певна прописана процедура, тому в Україні до таких студентів й виникали питання щодо повторного перекладу таких документів із нотаріальним посвідченням на території України. І вони одноразово це зробили, а в наступні роки – ні. А до 1 жовтня людину, до прикладу, відрахували. У такому разі цій людині потрібно повернутися в Україну й стати на військовий облік», – каже полковник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
90 Показати IP 25 Жовтня 2022 23:08
Воєнкомів на передову! Кадрові військові чого мають в тилу відсижуватися, за які такі заслуги!
Володимир Показати IP 26 Жовтня 2022 09:06
А ти чому сидиш в тилу,а не на передовій?
Хз Показати IP 26 Жовтня 2022 10:18
То ти іди І ще хай діти депутатів України ідуть
Джек Показати IP 26 Жовтня 2022 15:21
Ідіть в ж@пу
ABC Показати IP 26 Жовтня 2022 15:57
У Данілова 4 сини призовного віку. Де вони всі? Служать у "Батальйоні Монако"?
Фанат Показати IP 26 Жовтня 2022 19:24
Коли вже будуть набирати з інших областей,а не одні західняки. Скоро всіх дітей винищать,а їм ще женитись, дітей родити. А їх везуть мертвими батькам. Можливо нехай ті ,що на курортах відсиджується ідуть захищати свій край,та діти чиновників та депутатів.
Оля Показати IP 26 Жовтня 2022 19:25
Маєте своїх дітей,а не дивитеся на Данілова....
Ліна Показати IP 26 Жовтня 2022 20:14
Оля,ти ще будеш їх захищати,? Наші діти воюють,де їхні‽? Негайно петицію до президента,жінки хто знає як це робиться,започаткуйте побачите скільки буде підписів,захистіть своїх синів!!!!!!
Дєд Показати IP 27 Жовтня 2022 14:52
Кличко молодший чухає яйця читаючи ваші коментарі в Іспанії..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus