USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У всіх регіонах України планують відкрити центри для реабілітації військовополонених, – Міноборони

12 Січня 2023 16:54
Міністерство оборони України працює над відкриттям спеціальних центрів для реабілітації військовополонених в усіх регіонах країни

Про це під час брифінгу у Military Media Center інформувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Еспресо.

Під час роботи з повернення українських полонених існують два етапи: перемовини й безпосередньо повернення та постізоляційний період.

«Постізоляцію ми організовуємо відповідно до міжнародних вимог. І зараз Координаційний штаб ГУР відкриває по всіх регіонах України філії, аби родичам військовополонених і військовослужбовцям, які повернулися із полону, було зручно звертатися туди за місцем проживання», – сказала Маляр.

Зокрема, 11 січня в Миколаєві відкрили один із таких центрів. Там звільнений з полону військовий може отримати медичні та психологічні послуги. Маляр наголосила, що абсолютна більшість колишніх полонених після реабілітації повертається на службу. Також в осередках допомагають родинам військовополонених.

«Приміром, на Миколаївщині відбуваються зустрічі із сім’ями військовослужбовців, які перебувають у полоні, їхніх дітей вітають із днями народження. Робота на сьогодні ведеться» – сказала заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що Україна дотримується всіх міжнародних норм утримання російських полонених, і відкрита в процесі обмінів: «Наші списки – відкриті, у нас немає кулуарних домовленостей. Усе відкрито для світу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus