USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

51 бригада має, що сказати. Міноборони ігнорує

16 Вересня 2014 18:13
Більше години провели віськовослужбовці, які вирвалися з пекла з-під Іловайська, та їхні рідні в очікуванні представників Міністерства оборони та Генерального штабу армії. Втім, останні бажання спілкуватися з героями АТО не виявили. Очевидно, припускають присутні, не захотіли дивитися в їхні очі та слухати гірку правду.

Тричі за останні два тижні збиралися військовослужбовці 51 ОМБ та їхні рідні на КПП бригади. Хотіли почути відповіді на чималу кількість запитань. Тричі їм обіцяли, що їх проблеми детально і на місці будуть вивчати чиновники з Міністерства оборони та Генерального штабу армії. Але ніхто до простих солдат так і не прибув.

За усіх генералів «віддувався» полковник Віталій Челбін. Він прийняв рішення самостійно поїхати до Міноборони і донести до керівництва Збройних Сил вимоги мобілізованих та членів їх родин. Перша і головна вимога - демобілізація тих бійців, які вже п’ять місяців перебувають в зоні проведення АТО. Друга - передислокація 51 ОМБ до Володимира-Волинського та проведення роботи з особовим складом. Також необхідно провести облік зброї, уточнити списки полонених, поранених та зниклих безвісти.

Усі ці вимоги матері військовослужбовців просили у полковника Челбіна викласти на папері і один екземпляр надати їм, аби мати впевненість, що саме це полковник донесе до керівництва. У разі невиконання вимог погрожували «материнським Майданом» і обіцяли бойкотувати вибори до Верховної Ради.

Солдати ж просили полковника взяти їх із собою, бо хочуть розповісти чимало генералам. Зокрема, запитати у них, чому 51-шу ОМБ розкидали по різних частинах Донбасу і коли вони перестануть використовувати солдат як гарматне м’ясо.

Однак відповідей на ці запитання наразі ніхто солдатам не дав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus