USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Владна партія Польщі скасовує суперечливу реформу Верховного суду

21 Листопада 2018 15:22
Польська владна партія «Право і справедливість» скасовує реформу Верховного суду. Таке рішення Варшави ухвалене згідно з постановою Суду Європейського союзу, який вимагає повернути вищому судовому органу Польщі колишній статус, повідомляє Reuters із посиланням на заяву, опубліковану 21 листопада на сайті парламенту. Про це пише Радіо Свобода.

У вересні Єврокомісія звернулася до Суду ЄС зі скаргою на дії Польщі, звинувативши владу цієї країни в замаху на незалежність правосуддя. За правилами, які почали діяти з кінця 2017 року, польський Верховний суд був підпорядкований міністерству юстиції, а очільник міністерства отримав право призначати голів апеляційних і окружних судів самостійно, не радячись із представниками правосуддя.

У Єврокомісії вважають, що такі дії порушують баланс повноважень і загрожують верховенству права. Польська влада стверджує, що зміни необхідні для боротьби з корупцією і реформування органу, який, на думку уряду, все ще зберігає ознаки епохи правління комуністів.

Тепер владна партія внесла нову законодавчу ініціативу, яка скасує зміни, запроваджені раніше щодо Верховного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus