USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вибори Путіна»: у Криму батькам школярів «запропонували» відзвітуватися по Viber

18 Березня 2018 10:13
У РФ вже у розпалі президентські вибори. Першими відкрилися виборчі дільниці на Далекому Сході.

Правозахисники фіксують факти примусу жителів окупованого Криму до участі у виборах президента Росії. Як повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ), керівників двох великих підприємств Керчі, на яких працюють понад 100 співробітників, «зобов'язали забезпечити явку своїх підлеглих на вибори (без вказівки за кого голосувати)», передає Крим.Реалії.

«Керівники цих підприємств отримали усні розпорядження від адміністрації міста про проведення такого контролю. Протягом неділі, 18 березня, керівники будуть звітувати перед співробітниками міськадміністрацій по кілька разів на день про те, скільки їх співробітників проголосувало», - йдеться в повідомленні.

Також, за даними правозахисної групи, щонайменше, у чотирьох школах Керчі і у двох у Сімферополі на батьківських зборах розповідали про необхідність йти на вибори. «Батькам сімферопольської школи запропонували відзвітувати по Viber про участь у виборах: вказати своє прізвище, виборчу дільницю і час голосування», - зазначають правозахисники. Факти примусу до участі у виборах також фіксують у Джанкої, Феодосії та в інших районах Криму. Публічних коментарів російської влади Криму з цього приводу немає.

Нагадаємо, нині у виборчому бюлетені містяться прізвища восьми кандидатів. Серед них чинний президент Володимир Путін, який проходить як самовисуванець, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен і голова "Партії Роста" Борис Титов, кандидат від "Громадянської ініціативи" Ксенія Собчак, коммуніст Максим Сурайкін, кандидат від "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін та лідер фракції "Яблуко" Григорій Явлінський.

Така кількість кандидатів є рекордною, оскільки до цього часу у списках було максимум семеро осіб.

Вибори президента Росії відбудуться у всіх 85 регіонах, на більш ніж 97 тисячі 300 виборчих дільницях на території РФ та на 401 ділянці за кордоном. За попередніми прогнозами, у них може взяти участь понад 100 млн осіб.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні вибори російського президента не відбудуться. Так, до дипустанов Росії в Києві, Харкові, Одесі та Львові допускатимуться виключно особи з дипломатичним статусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тарас Показати IP 18 Березня 2018 10:31
Забудьте про Крим і пильнуйте малопольщу.
Українець до Тарас Показати IP 18 Березня 2018 13:25
А також Малоугорщину на Закарпатті та Малорумунію на Буковині.
Крим.Реалії. Показати IP 18 Березня 2018 11:13
Крим.Реалії - то свинячi казки...
Степан(Крымчанин) Показати IP 18 Березня 2018 12:34
СИМФЕРОПОЛЬ, 18 марта 2018, Крымские татары, как и другие народы полуострова, должны активно участвовать в выборах, чтобы никому со стороны не позволять ломать свою судьбу. Об этом сегодня в эфире местного крымско-татарского телеканала заявил муфтий мусульман Крыма Эмирали Аблаев

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus