USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Жінці з сумними очима не допоможе одяг, – стилістка з Луцька про моду і психологію

17 Лютого 2019 19:06
28-річна лучанка Олена Галдіна – стиліст. Вона підбирає жінкам не лише одяг, а й аксесуари, радить, яку зачіску та макіяж краще зробити, щоб мати стильний та водночас не дуже яскравий вигляд, йдеться у матеріалі газети Волинські Новини.

УКРАЇНКИ СЕБЕ НЕ ЛЮБЛЯТЬ

Олена має фінансову освіту. Вона каже, що за спеціальністю не працювала жодного дня. Була моделлю у Польщі. А після того, як модельна кар’єра закінчилася, вирішила вивчитися на стиліста.

«Моя робота – робити лучанок, та й не тільки, вишуканими та стильними. Щоб бути стилістом, треба ще й добре знати психологію. Мене завжди цікавило, чому жінки вибирають саме такі кольори, для кого вони одягаються: для себе чи для чоловіків, – розповідає вона. – Звертаю увагу на те, що впадає в око не відразу. За допомогою одягу можна зчитати усю інформацію про людину. Це дуже цікаво».

За рік роботи стилістом Олена побачила, що більшість українок себе не люблять і мають дуже багато комплексів.

«Стараюся за допомогою одягу, стилю зробити їх впевненішими. Бо українки дуже красиві, але не завжди це усвідомлюють, – каже вона. – Вони закомплексовані. Навіть дуже яскраво одягнена жінка має багато комплексів. За цим одягом вона хоче їх приховати».



Олена радить жінкам носити те, що личить і в чому комфортно. Адже не всім потрібні тренди. Особливо, якщо йдеться про старших жінок.

«Такі жінки просто хочуть мати молодший вигляд. Вони носять ті речі, які їм личать, – каже стиліст. – Завжди кажу своїм клієнтам: одягайтеся в щастя. Якщо жінка щаслива, то у неї очі сяють і все, що вона вдягне, – красиво. Бо вона любить себе і своє життя. Звісно, треба звертати увагу на речі, які давно не в моді. Наприклад, зараз ніхто вже не носить короткі жакети. Нині в тренді леопардовий принт, але ж не всі це носитимуть. Таке одягне тільки дуже смілива жінка».

У МОДІ – КЛАСИКА

Олена розповідає, що класика ніколи не вийде з моди. Вона радить жінкам купувати класичні речі, якщо вони хочуть довго їх носити. А от на весну-літо модно буде поєднувати спортивний стиль з класичним. Однак, на думку стилістки, це одягатимуть лише ультрамодниці. Також у моді оверсайз – речі, які візуально здаються на кілька розмірів більшими.

Навесні популярними будуть червоний, сірий і синій кольори. Тваринні принти затримаються ще на кілька років. Жакети – на піку популярності, і що довший він, то краще. Але треба пам’ятати, що це не всім підходить. Якщо у жінки широкі стегна, то у такому вбранні вона здаватиметься ще товстішою.

Стиліст нагадує, що некоректно обрана колірна гама здатна зіпсувати макіяж, зачіску й одяг. Багатьом жінкам дано на інтуїтивному рівні визначити, які кольори одягу їм підходять, як мати виграшний і гідний вигляд.



«Коли працювала моделлю, то ще не мала освіти стиліста, але у мене було відчуття моди. Вже тоді багато подруг зверталися до мене. Не знаю, як це пояснити. Розумієте, це на інтуїтивному рівні, – пояснює вона. – Уже зараз маю знання і можу сказати, чому саме цей фасон личить тій чи тій жінці. А тоді я не могла це пояснити».

Фахівець каже, що люди бояться звертатися до стиліста. Це популярно у великих містах, де піти до стиліста – це те саме, що скористатися послугами манікюрниці чи перукаря.

«Не даю порад для всіх. Для кожної жінки – індивідуально. Може, вона працівник офісу, а мета її життя – вийти заміж? Тут потрібно поєднати діловий стиль з романтичним», – провадить Олена.

Вона зазначає, що професія стиліста в Луцьку не така затребувана, як, наприклад, у Києві чи іншому великому місті.

«Чомусь люди думають, якщо звернуться до мене, то я буду їх критикувати або викину їм весь одяг, чи пропонуватиму лише дорогі магазини, – розповідає стилістка. – Працюю конфіденційно. Ніколи не розказую, хто звертається до мене по пораду. Є такі жінки, які вважають, що все знають, і якщо куплять за вісім тисяч гривень джинси, то вони їм обов’язково пасуватимуть. Не в ціні річ, а в смакові. Можна купити штани за 500 гривень – і вони сидітимуть у тисячу разів краще. Носити треба те, що личить. Адже з цінником ходити не будеш».

Стилістка каже, що її можна побачити і в дуже вишуканому одязі, і в кедах та джинсах. А найбільше їй імпонує класичний стиль.

«Чомусь люди думають, якщо ти стиліст, то маєш завжди мати яскравий вигляд, щоб усі звертали на тебе увагу. Але елегантність і екстравагантність – різні речі. На роботу не треба вдягатися так, як на дискотеку. Стараюся поєднувати трендові речі з класичним одягом. Не ношу міні-спідниці. У мене все стримане, без великих розрізів. Таку моду несу в народ. Коли вивчилася на стиліста, то повністю змінила свій гардероб та стиль. Деякі речі у ньому були вульгарними. Тепер я противниця дуже відвертого одягу».



ЗУСТРІЧАЮТЬ ПО ОДЕЖИНІ

За словами жінки, щоб мати гарний вигляд, не обов’язково витрачати багато грошей. Можна стильно вбратися і на секонд-хенді.

«Є клієнти, які скуповують одяг і не задумуються, треба їм ці речі чи ні. Часто доводиться казати, що 80% з того вбрання їм не підходить. Хтось ображається, а хтось погоджується, – каже вона. – Повні жінки думають, що у магазинах для них немає стильного одягу. Це неправда. Я не поділяю жінок на худих та повних. Кажу: ви лише не так одяг підібрали. Всі жінки красиві, а українки – особливо».

Стиліст каже, що багато людей дуже прив’язуються до одягу: сукня навіює спогади про побачення, а штани не хочеться викидати, бо вони улюблені, хоч вже й потерті.

«Пам’ятайте, що одяг не обов’язково треба викидати, – радить Олена Галдіна. – Можна віддати на благодійність, або ж здати у комісійний магазин. Викидати треба лише зношені речі».

На думку Олени, на вибір жінки дуже впливає те, що казала їй мама в дитинстві і які речі радила носити.

«Стиль жінки залежить від того, як одягається її мама і які кольори вона любить, – каже вона. – У мене була клієнтка, яка ніколи не носила червоний одяг, хоч він їй дуже пасував. Виявилося, що якось мама сказала, що він їй не личить. Іншій клієнтці мама порадила не носити спідниці певного крою, бо, мовляв, вона має товсті ноги і їй це не пасуватиме. Після таких слів дуже важко переконати їх у протилежному».

Стилістка стверджує: зовнішній вигляд – це перше, що помічаємо в людині.

«55% незнайомих людей спочатку звертають увагу на ваш одяг, і тільки 7% – на слова», – каже вона.

Олена констатує, що в багатьох українок немає міри. Вважають: що більше золота, то заможніша жінка.

«Напевно, все тягнеться ще з радянських часів, коли був дефіцит товарів та одягу, – каже модний критик. – Тому жінки тепер обвішують себе золотими прикрасами. Українки не знають, з чим носити аксесуари. Одна скидається на новорічну ялинку, а інша прикрас узагалі не носить – боїться образ зіпсувати».

Яскраві помади – не на кожен день, радить стиліст. Матові – для молоді, жінкам, яким за 40 років, вони додають віку. Їм більше пасують помади з блиском.

«Раджу завжди фарбувати губи, – каже вона. – Навіть якщо одягнете простеньку майку і джинси, то з нафарбованими губами матимете геть інший вигляд. Я – за мінімалізм! Хай буде стримано, але вишукано. Пам’ятайте: жінці з сумними очима не допоможе жоден одяг. Тому любіть себе, одягайтеся в щастя».

Лілія ХВИЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ірина Показати IP 17 Лютого 2019 20:18
ЦІкаво, де ж це вчать на стиліста?
Джек до Ірина Показати IP 17 Лютого 2019 23:36
В інстаграмі
Ммм Показати IP 18 Лютого 2019 00:03
Украiнка "любить" секонд-хенд, бо тiльки це дае можлвicть одягтися по доходах, пicля сплати комунальних та придбання продуктiв харчування, щоб хоч якось прогодувати сiм'ю...
Я Показати IP 18 Лютого 2019 09:18
Вираз на обличчі дещо важливіший за той одяг,що носять. Сократ: ,,заговори,щоб я тебе побачив ...''
Нік Показати IP 18 Лютого 2019 10:12
Один і той самий одяг по-різному лежить на жінці! Адже ще все залежить від характеру і манер жінки. Жінки можуть фотатись -вийняти язик і думають це гарно а це вульгарно і бридко.
Тася Показати IP 18 Лютого 2019 10:51
Гарна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus