USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

11 серпня: свята, події, факти. День кінетичного піску та перший в історії сигнал SOS

11 Серпня 2022 00:00
Щорічно 11 серпня, починаючи з 2020 року, в світі відзначають незвичайне свято – День кінетичного піску.

Про створення даного свята оголосила ведуча світова компанія з виробництва дитячих розваг Spin Master. Свято присвячене м’якому піску, від якого діти і їх батьки просто не можуть відірватися. Це принципово новий матеріал для гри і творчості, навчального та пізнавального процесу.

У Японії – День грибів та День гір, День національної ідентичності в Вірменії, День пам’яті бійців за свободу в Латвії та День синів та дочок в Німеччині, у Республіці ЧАД – День незалежності, у Пакистані - День прапора,

11 серпня православна церква святкує різдво святителя Миколая Чудотворця. Він є одним із найшанованіших святих. Вважається, що молитви до нього найбільш допомагають хворим та знедоленим.

Католики святкують День Святої Клари Ассизької, яку у 1958 році папа Пій XII оголосив покровителькою телебачення – незадовго до своєї смерті вона була прикута до ліжка і не могла брати участі в месах, у неї були видіння: вона ясно бачила месу на стіні своєї кімнати, немов у телевізорі.

Іменини сьогодні відзначають Олександр, Веніамін, Костянтин, Михайло, Микола та Роман.

Цього дня народилися живописець, який працював у Візантії і Давній Русі, Феофан Грек, голландський фізик, відкрив вітамін B1, нобелівський лауреат Християн Ейкман, німецький спортивний діяч, засновник сучасної спортивної гімнастики Фрідріх Людвіг Ян,американський професійний борець, актор Халк Хоган (Террі Джин Боллі), український фігурист В’ячеслав Загороднюк, український футболіст Віталій Косовський, піонер комп'ютерних технологій, конструктор одного з перших персональних комп'ютерів у світі Apple I і Apple II (США), співзасновник (разом зі Стівом Джобсом) фірми Apple Стів Возняк,

Події:

1767 – в Англії востаннє спалили людину.

1804 Франц II, останній імператор Священної Римської імперії, проголосив створення Австрійської імперії, а себе – першим австрійським імператором.

1877 – американський астроном Асаф Холл відкрив супутник планети Марс під назвою Деймос.

1906 – у Великій Британії Юджин Ласт запатентував звукове кіно. Ця подія стала знаковою в історії кінематографу та дала нове життя тогочасній кіноіндустрії. Так, крім експресивної манери гри акторів, виразності міміки й жесту у стрічках з’явився синхронно записаний звук.

1909 – американський пароплав «Арапаое» ліг у дрейф дорогою з Нью-Йорка в Джексонвілл і вперше в світовій історії подав зі свого борту сигнал SOS (три крапки, три тире, три крапки). Сигнал прийняли на острові Хаттерас у Північній Кароліні і переданий судноплавній компанії.

1922 – гімном Німеччини затверджено перший куплет віршів «Дойчланд, Дойчланд юбер аллес», написаних у 1848 році професором Августом Генріхом Гофманом Фон Фаллерслебеном. Музикою гімну стала мелодія, написана Йозефом Гайдном у 1797 році як гімн Австрійської імперії. Після Другої світової війни гімн скасували, але в 1950 році знову відновили зі словами третього куплету. Нині це гімн об’єднаної Німеччини.

2016 – дослідники з'ясували, що акула ґренландська (Somniosus microcephalus), що мешкає у водах Північної Атлантики, є найбільшим довгожителем серед хребетних на Землі. Вони здатні прожити майже 400 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus