USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

12 грудня: події, факти, дні народження

12 Грудня 2018 00:00
День народження 12 грудня відзначають волонтер Наталія Попова, голова Волинського братства Святого Андрія Первозванного, почесний громадянин міста, письменник, історик, народний депутат України 1-го скликання Андрій Бондарчук, колишній директор обласної Школи вищої спортивної майстерності Микола Зайченко.

Окрім того, 12 грудня святкує день народження один з директорів фірми «Гарна Хата» Дмитро Конончук. Колектив бажає йому міцного здоров'я, достатку, реалізації найсміливіших задумів та успіхів у всіх починаннях.
Наталка Попова
Наталка Попова
Андрій Бондарчук
Андрій Бондарчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і зичить миру, оптимізму та здійснення мрій. Сильної віри, впевнених перемог і гарних новин кожного дня.

Сьогодні - День сухопутних військ України.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Приїздом поліції у цей день 2016 року завершився вивіз буряків дорогою Заставне – Іваничі. Жителі обурені руйнуванням вантажівками дороги, а перевізник відмовився від рейсів.

У 2016 ми розповідали про роботи німецького художника Генріха Фогелера, на яких він зобразив Луцьк і Волинь.

У 2015 лучани драйвували під пісні гурту «Без обмежень».

У 2014 році у цей день лучанам презентували картини з космічними мотивами та філософську поезію. Виставка малярства та презентація збірки поезії Кшиштофа Косцєши відбулася 12 грудня у Галереї мистецтв Волинської організації національної спілки художників України у Луцьку.

У 2013 році редакція писала про новий спосіб підтримати Майдан від луцької молоді. Тоді лучанам пропонували купити магніти, присвячені революції.

Окрім того, редакція розповідала, що не купити за гроші. Йшлося про те, що середньостатистична сім’я волинян не може купити житло, хороше авто і ніхто й ніколи не купить Божу благодать. Детальніше читайте в розвідці Волинських Новин.

У 2011 році лучанин став лауреатом мистецької премії PinchukArtCentre-2011. 23-річний Сергій Радкевич за експерименти з релігійними сюжетами у незвичних просторах отримав спеціальну премію 25 тисяч гривень.

Народилися:

12 грудня народилися французький письменник, автор романів «Мадам Боварі» та «Саламбо» Гюстав Флобер, український книгознавець, лексикограф, перекладач Іван Максимович, американський актор, співак і шоумен, син італійських емігрантів Френк Сінатра, киргизький письменник і дипломат Чингіз Айтматов, російський мандрівник походженням з України, художник, письменник Федір Кюнюхов, голова проводу ОУН Андрій Мельник, український актор Леонід Биков, геолог Микола Світальський, американський вчений, інженер, винахідник першої інтегральної мікросхеми (1959), співзасновник корпорації «Інтел» (1968), винахідник мікрочіпу пам'яті на кремнієвій основі (1970, разом з Ґордоном Муром) Роберт Нойс (Нортон), український літературознавець Іван Денисюк, відомий композитор, автор музики до мультфільмів про крокодила Гену, крихітку-Єнота Володимир Шаїнський, український художник Микола Анісімов.

Сталося:

1674 — у Києво-Печерській друкарні вийшов перший короткий нарис історії України — «Синопсис».

1764 — російська імператриця Катерина II скасувала Гетьманщину в Україні.

1901 — італійський винахідник Гульєльмо Марконі провів перший вдалий сеанс трансатлантичного радіозв'язку — сигнал букви «s» азбукою Морзе було передано з Англії до Ньюфаундленда (Канада).

1925 — у США відкрили готель «Мотель», що дав назву всім мотелям.

1979 — Політбюро ЦК КПРС ухвалило ввести радянські війська в Афганістан.

1980 — нафтовий магнат Арманд Гаммер за 5.28 мільйонів доларів купив на аукціоні в Лондоні датований 1508 36-сторінковий зошит із нотатками Леонардо да Вінчі (найвища ціна, сплачена за рукопис).

1991 — Верховна Рада України ухвалила закон, яким скасувала кримінальну відповідальність за добровільні гомосексуальні стосунки.

1996 — президент США Білл Клінтон призначив державним секретарем Мадлен Олбрайт, яка стала першою в історії США жінкою на цій посаді.

2007 — у Дніпропетровську почався суд над найкривавішим маніяком в історії України («пологівським маніяком») – Сергієм Ткачем. Суд довів 29 вбивств. Після вироку (довічне ув'язнення; 23 грудня 2008) Ткач зізнався у скоєнні ще понад 30 злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus