USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин став лауреатом мистецької премії. ВІДЕО

12 Грудня 2011 18:04
Лауреатом мистецької премії PinchukArtCentre-2011 став 23-річний лучанин Сергій Радкевич. За експерименти з релігійними сюжетами у незвичних просторах він отримав спеціальну премію 25 тисяч гривень.

Про це інформують «Відомості.UA»

Назвали переможців премії PinchukArtCentre-2011. Міжнародне журі у складі арт-критиків і галеристів світу нагородило трьох лауреатів двома спеціальними преміями по 25 тисяч гривень і головною – 100 тисяч гривень.

Журі віддало голоси ідеям концептуальним. Одна з них – як шматки буденного асфальту перетворюються на полотна. За них киянка Жанна Кадирова здобула спеціальну премію 25 тисяч гривень. Ще одна така ж премія - у нашого краянина Сергія Радкевича за роботу під назвою «Євхаристія».

«Сам із Луцька, однак працюю, проживаю у Львові. Маю майстерню. Тобто все наразі у мене пов’язано зі Львовом», - зауважив Радкевич.

«Я беру сакральну тему та намагаюсь опрацьовувати її поза межами сакрального об’єкту. Тобто поза межами церковного об’єкту, чи будь-якої іншої інституції», - пояснив свою роботу митець.

Також він наголосив, що у роботі важливим аспектом є гра середовища, а саме взаємодія роботи і навколишнього.

«Мала бути Тайна вечеря, але богословський контекст трішки не підходить. Тому взяли Євхаристію. Тобто перетворення хліба і вина на кров і тіло Христа», - додав він.

«PinchukArtCentre – школа майбутнього, там навчається багато молодих людей. Вони отримують великий апетит від мистецтва», – зазначив співзасновник галереї Великобританія, член міжнародного журі премії PinchukArtCentre Ханс Ульріх Обріст з Великобританії.

Його називають «другим номером» у рейтингу найвпливовіших людей у світі мистецтва. Найважче, каже, далося визначення переможця.

За динамічний образ пам’яті киянин Микита Кадан здобув головну премію PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень. Перемога його не п’янить, радіти, каже, зарано, бо сучасне мистецтво ще не завоювало маси.

Довідково.

Сергій Радкевич - лауреат Другої спеціальної Премії PinchukArtCentre-2011. Народився 1 листопада 1987 року в Луцьку. Закінчив Львівську національну академію мистецтв, відділ живопису. Брав участь у створені мозаїчного панно у церкві Різдва Богородиці у Львові. Понад сім років займається вуличним мистецтвом (streetart). Зараз мешкає і працює у Львові.

Вибрані виставки:
2010 – PARK IN (інсталяція «Тінь1», «Тінь2»);
2010 – FORTMISIA ('streetart' розписи «Реліквія»);
2010 – Проект «Макет» (сценографічна інсталяція до драми Евріпіда «Вакханки»);
2010 – BLACK CIRKLE FESTIVAL (організатор і учасник «streetart» фестивалю в місті Понінка);
2007 – Арт-раут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
kotyk Показати IP 12 Грудня 2011 18:10
вітаю!
Аліна Показати IP 12 Грудня 2011 19:49
Сергій молодець! Це мій однокласник. Він дуже талановитий! Вітаю!!!!!!!!!!!!!!
Іван Козолуп Показати IP 13 Грудня 2011 12:26
Супер! Молодець! Молодим - дорогу!
) Показати IP 13 Грудня 2011 15:07
фуфло та кічуха...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus