USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

13 листопада: події, факти, дні народження

13 Листопада 2018 00:00
13 листопада відзначає день народження журналіст Вадим Панафідін. Коханого чоловіка вітає дружина Ганнуся. "Зі святом тебе, милий! Будь здоровим та щасливим!

Наступні рядки присвячую тобі:


З днем народження, коханий,
Мій прекрасний чоловік.
Хай щасливим і безхмарним
Буде твій мужчинський вік.

Ти для мене переможець,
Мій надійний, вірний друг.
Я кохаю твої очі,
І тепло ласкавих рук.

Побажаю я здоров’я,
Щоб успішним був завжди.
І сімейство наше дружне
Не пізнало щоб біди!"

До привітань приєднується і редакція ІА Волинські Новини. Зичимо творчого натхнення, гарних та позитивних нових, бажаємо завжди вірити у свої сили та впевнено йти вперед.

Цього дня відзначають день народження волинський художник Кость Борисюк, бас-гітарист гурту «ФлайzZzа» Максим Комарук та підприємець Олександр Киричук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає здоров’я, достатку, довголіття. Хай життя повниться позитивом, незабутніми моментами і добром.
Кость Борисюк
Кость Борисюк
Максим Комарук
Максим Комарук
Олександр Киричук
Олександр Киричук
Іменини цього дня святкують Абрам, Артем, Василь, Герман, Дем'ян (Даміан), Євстахій (Стахій, Стах), Кузьма (Косма), Никодим, Микола, Роман, Сава, Спиридон (Свирид), Степан (Стефан), Трохим, Федір

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.


13 листопада 1803 року французький педагог Валентин Гаюї отримав пропозицію російського імператора Олександра I відкрити в Санкт-Петербурзі навчально-виховний заклад для сліпих. У 1807 році Олександр I затвердив Статут, штати і бюджет Санкт-Петербурзького інституту робочих сліпих. В пам'ять про перших зачинателів навчальних закладів для незрячих в світі і відзначається Міжнародний день сліпих.

Також цього року 13 листопада виповнюється 128 років від дня народження Остапа Вишні (1889–1956), українського письменника, сатирика і гумориста.

Наша хроніка:

Торік у Палаці культури міста Луцька відбувся концерт, присвячений 30-річчю творчого шляху відомого українського співака і гітариста Віктора Павліка.

У 2016 ми розповідали, що через впертих водіїв і негоду на Волині на 7 годин застрягла «швидка». А також про двох грабіжників, які здійснили розбійний напад на ювелірний магазин у Любомлі.

2015 року редакція писала, як альфівець з Волині здолав врукопашну російського спецназівця. Волинський боєць зайняв перше місце у ваговій категорії «100 кг».

У 2014 році редакція повідомляла, що на модернізацію автошляху «Ягодин-Ковель» виділять 5,8 мільйона євро в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

2013 року у цей день видання показало найнезвичніші зупинки у світі: автобусна зупинка у вигляді футбольних воріт, полунички, з кондиціонером тощо.

У 2012 році «тіні старого міста» ожили в ковельській галереї. Тоді понад 130 дитячих малюнків презентували у місцевому культурно-просвітницькому центрі.

Також у цей день редакція показала історію джипів у фото. 13 листопада 1940 компанія Willys-Overland випробувала перший джип.

У 2011 в Луцьку представили алкогольні мініатюри. Тоді в обласному центрі Волині відкрилася виставка алкогольних мініатюр «Доля ангелів з дубових бочок».

Народилися:

13 листопада народилися християнський теолог і церковний діяч, головний представник західної патристики Августин Аврелій, французький благодійник Валентин Гаюї, шотландський фізик, основоположник класичної електродинаміки і теорії електромагнітного поля Джеймс Клерк Максвелл, шотландський письменник Роберт Льюіс Стівенсон, англійський кутюр’є Чарльз Уорт, латиський поет Ояр Ваціетіс, російський вчений-генетик, ботанік Микола Вавілов, український художник, графік Ніл Хасевич, український громадський діяч Микола Бартків, український письменник Остап Вишня, американська актриса Вупі Голдберг, шотландський кіноактор Джерард Батлер, українська лучниця, олімпійка Тетяна Бережна.

Сталося:

1708 — російські війська під керівництвом Олександра Меншикова захопили та знищили гетьманську столицю Батурин, вирізавши всіх мешканців.

1918 — Уряд Гетьмана Павла Скоропадського звільняє з в'язниці Симона Петлюру, який одразу поїхав у Білу Церкву організовувати повстання.

1918 — Розпочалося таємне засідання Української національної спілки, під час якого створено Директорію УНР — найвищий орган державної влади.

1918 — У Львові Українська національна рада ухвалила тимчасовий основний закон, яким проголошено Західноукраїнську Народну Республіку.

1945 — у Франції Шарля де Голля обрано головою Тимчасового уряду.

1971 — виведений на орбіту навколо Марса перший міжпланетний космічний апарат, перший штучний супутник Марса («Марінер-9», США).

1980 — американський космічний апарат «Вояджер-1» передав на Землю перші фотографії Сатурна великим планом.

1997 — відбулося перше в історії засідання Центральної виборчої комісії України (цей день вважають датою створення ЦВК України).

2007 — Європарламент дав згоду на набуття чинності угод Євросоюзу з Україною про спрощення візового режиму та реадмісію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus