USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

14 серпня: події, факти, дні народження

14 Серпня 2020 00:00
14 серпня – Перший Спас або Маковея. Це свято ще називають Медовим або Спасом на воді.

Сьогодні день народження у друга Інформаційного агентства Волинські Новини Вікторії Левітскі. Рідні та друзі вітають її та зичать невичерпної життєвої наснаги, тепла і затишку в родині, радості, надії, добробуту, яскравих вражень, подальших успіхів, мирного неба над головою та довголіття! Нехай кожен день повниться веселощами, гарним настроєм та душевними зустрічами!
Вікторія Левітскі
Вікторія Левітскі
Також день народження 14 серпня святкує ексголова громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк та луцький журналіст-фотограф Павло Березюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає здоров’я, наснаги й удачі. Сильної віри, здійснений мрій і реалізації планів.
Олександр Волянюк
Олександр Волянюк
Павло Березюк
Павло Березюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Дмитро, Олександр, Леонтій, Тимофій, Федір та Софія.

Наша хроніка:

Минулого року наша редакція писала, як рятували відпочивальників на Світязі, яких вітер відніс далеко від берега на надувному матраці.

У 2018 році в самісінькому центрі Луцька правоохоронці виявили і припинили діяльність борделю.

У 2017 на березі Згоранського озера відгримів фестиваль «FEST.Likе». Для відвідувачі свята вхід був безплатний і тривав фестиваль практично від ранку і до світанку.

У 2016 православні лучани відзначили Свято Маковея, або Медовий Спас. Згідно із традицією, саме у цей день віряни освячували мед, квіти, а головне - маківки, що у подальшому служитимуть оберегом на увесь рік.

Оновлену прикордонну заставу, що знаходиться у селі Грабове Шацького району Волинської області відкрили у 2015 році. Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Грабове» протягом 2013-2015 років було спрямовано 5,3 мільйона гривень.

Джип «Міцубісі», який особливо привертає до себе увагу усіх навколо з'явився на вулицях Луцька у 2014 році. В автівки номерні знаки «ПТН ПНХ».

Народилися:

Цього дня народилися український підприємець, політичний діяч, народний депутат V-VI скликань Володимир Поляченко, американський кіноактор-комік Стів Мартін («Три амігос», «Сержант Білко», «Батько нареченої»), англійський письменник, лауреат Нобелівської премії Джон Ґолсуорсі («Сага про Форсайтів»), український і радянський футболіст, півзахисник київського «Динамо» і збірної СРСР Володимир Мунтян, нідерландський кінорежисер Алекс ван Вармердам («Сукня», «Грімм»), український поет, перекладач, публіцист Андрій Бондар, німецький кінорежисер Вім Вендерс («Париж, Техас», «Небо над Берліном»), британська тенісистка українського походження, дочка футболіста київського «Динамо» Сергія Балтачі Олена Балтача.

Сталося:

1775 – (3 серпня за старим стилем) російська імператриця Катерина ІІ видала маніфест про зруйнування Запорізької Січі і ліквідацію запорізького козацтва.

Після ліквідації Січі частина запорожців пішла на Дунай до Туреччини, інша – на Кубань.

1983 – на першому чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходив у Гельсінкі, сенсаційну перемогу в стрибках із жердиною здобув 19-річний дебютант радянської збірної українець Сергій Бубка.

Він подолав висоту 5 метрів 70 сантиметрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus