USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оновлену прикордонну заставу відкрили на Волині. ФОТО. ВІДЕО

14 Серпня 2015 22:00
Після масштабної реконструкції, яку фінансували коштом ЄС, відкрили оновлену прикордонну заставу, що знаходиться у селі Грабове Шацького району Волинської області. Здійснили її в рамках міжнародного проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби за Програмою транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь», загальна вартість робіт становила 5,3 мільйона гривень.

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Грабове» протягом 2013-2015 років було спрямовано 5,3 мільйона гривень. Під час робіт реконструювали 30 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконали роботи з прокладання мереж водопостачання, повністю переобладнали мережу теплопостачання та збудували нову котельню.

В оновленому приміщенні підготовлені робочі місця, кімнати навчання, склад, кухня тощо. Окрім того, тут же облаштували і декілька квартир для військовослужбовців, які проживають тут сім’ями з дітьми.
У рамках урочистостей вручили нагороди, а також посвідчення учасників бойових дій прикордонникам, які боронили кордони нашої держави від російського агресора на східних рубежах країни. 6 прикордонників відділу нагороджені державними та відомчими нагородами, один з них - посмертно.

Орден «За мужність» III ступеня отримав молодший інспектор прикордонної служби молодший сержант Сергій Киричук.
Військовослужбовець минулоріч отримав надзвичайно важке осколкове поранення, від якого не виживають. Це прапилося під час збройного нападу бойовиків на пункт пропуску «Маринівка», що в Донецькій області. Проте, на щастя, життя йому врятували, а тому в день святкового відкриття застави він вже був в одному строю зі своїми колегами.

Під враженням іноземні гості залишились і після огляду оснащення волинських прикордонників. Прикордонний Уповноважений Республіки Польща по Надбужанській ділянці Вальдемар Скарбек спочатку висловив думку, що автотехніка, тепловізори та інша надсучасна техніка привезена сюди «для параду», проте був приємно вражений, коли голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко заявив, що це оснащення – виключно для користування прикордонникам застави «Грабове».
У відповідь пан Скарбек заявив, що умови перебування, оснащення та матеріально-технічна база повністю відповідають стандартам ЄС. Мовляв, в таких самих умовах працюють і польські прикордонники.
«Застава «Грабове» дуже схожа на ті, які функціонують в Польщі. Стандарти не відрізняються від європейських: є кімнати для відпочинку, приміщення де можна приготувати обід, і, насаперед, є все, щоб нести службу та проводити навчання. Технічні засоби ми маємо такі ж самі: автомобілі, квадроцикли, тепловізори, камери. Ми купуємо це все у тому ж місці, де і наші колеги з України. А тому рівень охорони кордону відповідний», - заявив пан Скарбек.
Гості дійства зауважили, що в таких умовах працювати та відпочивати прикордонникам буде набагато комфортніше та приємніше. А Генеральний Консул Республіки Польща в місті Луцьк пані Беата Бживчи навіть пожартувала, що й сама тут працювала б.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus