USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

1700 учасників АТО будуть амністовані

6 Вересня 2017 15:51
Закон "Про амністію учасників АТО у 2016 році" завтра набере чинності.

Сьогодні він був опублікований в газеті "Голос України".

Амністія стосуватиметься близько 1700 учасників антитерористичної операції, які вчинили нетяжкі злочини.

"Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і підлягає виконанню протягом трьох місяців", - йдеться в опубілкованому документі.

Законом передбачено звільнити від відбування покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців: засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості. Також звільнити засуджених вперше за тяжкі злочини, якщо вони на день набрання чинності цим законом відбули не менше половини призначеного строку основного покарання.

Звільняються з місць обмеження волі засуджені, невідбута частина покарання у яких на день набрання чинності цим законом становить менше одного року. Також - осіб, які на день набрання чинності цим законом досягли пенсійного віку; інвалідів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Дія закону не поширюється на осіб, які вчинили триваючі або продовжувані злочини, якщо вони закінчені, припинені або перервані після набрання чинності цим законом.

Довідка. Верховна Рада ухвалила закон про амністію 7 липня 2016 року. Він передбачає помилування для найбільш вразливих категорій засуджених, зокрема вагітних, неповнолітніх, інвалідів, пенсіонерів, ветеранів війни та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Законом від відповідальності звільняють засуджених, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО й отримали статус учасника бойових дій.

17 серпня 2016 року, Президент Петро Порошенко наклав вето на закон про амністію 2016 року, також і для бійців антитерористичної операції. Глава держави повернув закон для розгляду його пропозицій.

2 вересня 2017 року на прохання керівників церков та Героїв України Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про амністію у 2016 році".

Нагадаємо, в 2014 році Порошенком був підписаний закон амністію, що звільняє від відповідальності сепаратистів, які скоїли злочини на території Донбасу. А українські військові під його дію не підпадали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Костя Показати IP 6 Вересня 2017 16:02
Сформувати з нах штраф. батальони і на передову для окуплення своєї провини , або на примусові роботи з вирахуванням 50% плати в фонд інвалідів АТО !
В рог до Костя Показати IP 6 Вересня 2017 17:18
Дурилко! Вони вже своє відсиділи та понесли міру покарання. А тому про "штрафбаталйони", то в тебе діарея очевидно.
друг кості до В рог Показати IP 6 Вересня 2017 19:25
Кожна людина має право на власну думку, а ти показуєш свою невихованість і крім образ в твоїй голові нічого святого немає.
До Кості Показати IP 6 Вересня 2017 18:09
Штрафбат з них не получиться бо у нас немає *загряд отряда * з військ НКВД, а головне наші київські начальники навіть не планують НАСТУП а в обороні штрафбат і даром не потрібний.Рекомендую подивитись фільм *ШРАФБАТ* один із правдивих фільмів про ДСВ.
4 батарею Показати IP 6 Вересня 2017 18:11
51 бригади вітаю з цією знаменою подією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus