USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

19 грудня: події, факти, дні народження

19 Грудня 2018 00:00
19 грудня в Україні святкують День Святого Миколая. Діти та й дорослі чекають на подарунки, вітають один одного, та запевняють, що були чемними, аби Миколай не приніс різочку.

У цей день Оксана Куліш із сім’єю вітає з днем народження куму Тетяну Мазник: "Нехай в душі завжди будуть нотки радості, а світ надії і світла утворюється в твоєму серці. Успіхів у роботі, взаєморозуміння з близькими, яскравої любові. Нехай хвиля багатства накриє твою родину, а море підтримки, турботи – ніколи не зникне. Залишайся милою, чарівною та доброю. Постійно вір у свої можливості, і забирай від життя найкраще і позитивне«.
Тетяна Мазник
Тетяна Мазник
Сьогодні святкує день народження відомий луцький фотохудожник Віктор Чухрай. Інформаційне агентство Волинські Новини бажає йому міцного здоров'я, щоденного творчого натхнення, позитиву та радості від життя!
Віктор Чухрай
Віктор Чухрай
День народження 19 грудня святкує завзятий автоквестер, мандрівник, велотурист та просто хороший друг та позитивна людина Микола Прохоренко. Друзі, знайомі та близькі бажають йому легких стартів, завжди і у всьому «зеленого світла» і мирного неба. Нехай життєвий позитив, яким він заряджає інших, завжди повертається сторицею.
Микола Прохоренко
Микола Прохоренко
Також день народження цього дня святкує фотограф та музикант Володимир Хомич і журналістка Ольга Борисова.
Володимир Хомич
Володимир Хомич
Ольга Борисова
Ольга Борисова
ІА Волинські Новини вітає іменинників та зичить душевного тепла, віри у дива і здійснення мрії. Теплого свята у колі близьких, міцного здоров’я і приємних сюрпризів від життя.

За православним календарем 19 грудня іменини відзначають Максим і Микола.

19 грудня, в Україні відзначають День адвокатури. У цей день в 1992 році Верховною Радою був введений в дію закон «Про адвокатуру».

Історично професія адвоката, в сучасному розумінні, в Україні склалася в 18 столітті. Стати професійним юристом, який виголошував промови на князівських і земських судах, міг повнолітній християнин, сильний фізично і морально, з бездоганною репутацією. Важливою рисою адвокатів були ораторські здібності.

Як інформує «Страна», до кінця цього року Верховна Рада може розглянути президентський законопроект про адвокатуру № 9055, який викликав запеклі суперечки. Каменем спотикання стали пункти, що дозволяють владі знімати з гучних процесів зайвих «запопадливих» адвокатів, позбавляючи їх ліцензії. Неприємні новації є і для звичайних громадян. Державі простіше нав’язати підозрюваному власних адвокатів, а не тих, яких він хоче сам.

Близько 100 українських юристів навіть приєдналися до флешмобу, оприлюднивши відео з хештегом #stop9055. Національна асоціація адвокатів України заявила, що законопроект може звузити незалежність адвокатів, а Комітет Ради побачив ознаки корупції в скандальному законопроекті. Національне агентство по запобіганню корупції також повідомило голові Верховної Ради Андрію Парубію, що почало процедуру проведення антикорупційної експертизи законопроектів № 9055 і № 9055-1 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

В адміністрації президента заявляють, що законопроект 9055 дасть можливість адвокатам ефективно використовувати свої права, гарантії діяльності та виконувати обов’язки на основі дійсної, а не формальної рівності в судовому процесі.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Традиційно в День Святого Миколая на Театральному майдані Луцька минулого року відбулося святкове засвічення тріо головних новорічних красунь.

У 2016 роцы у цей день з полону бойовиків звільнили останнього Кіборга. Тоді додому повернувся львів’янин Тарас Колодій, який захищав Донецький аеропорт і потрапив у полон 21 січня 2015 року.

Окрім того, у 2016 першу річницю від дня створення відсвяткувала Патрульна поліція Луцька. Про те, яким був перший рік роботи керівник луцьких патрульних Олександр Вовченко розповів в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини.

У 2015 цього дня Луцьком почав курсувати тролейбус на маршруті № 15, який "вбрали" у святкові прикраси.

2014 року в центрі Луцька активна молодь провела флешмоб. 96 шматочків банера одночасно підняли догори і склали картину яка якій зображений покровитель княжого міста – Святий Миколай.

Два роки тому луцькі помічники Миколая влаштували флешмоб. Тоді маленькі лучани сформували слово «Миколай» на Театральному майдані.

Окрім того, футболіста Волині викликали у збірну України. Атакувального півзахисника Олексія Зінкевича викликали до лав юнацької збірної України U-17.

Читайте також про всесвітній флешмоб на підтримку Майдану.

У 2012 році редакція показала топ-10 природних явищ. Рейтинг найбільш видовищних природних явищ світу запропонувало переглянути видання «Lonely Planet».

А у 2011 році фото озера Світязь розмістили на поштових марках. Тоді презентували сім нових поштових марок, які ввійшли в малий аркуш під назвою «Сім природних чудес України». Серед них – і волинське озеро.

Народилися:

19 грудня народилися українська письменниця-перекладач Марія Тобілевич-Кресан, український громадсько-політичний діяч Степан Ерастов, український поет, прозаїк Микола Філянський, генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв, український актор Микола Шутько, український математик Роман Мокрик, український поет і перекладач Олександр Сорока, українська письменниця (твори «Солодка Даруся», «Щоденник страченої») Марія Матіос, українська співачка Ольга Камінська, український правозахисник-дисидент, засновник Української Гельсінської групи Микола Руденко, французька співачка, «голос Парижу» Едіт Піаф, український прозаїк Леся Бернакевич, німецький актор, режисер і продюсер Тіль Швайгер, український футболіст, тренер Павло Яковенко, голлівудська актриса Аліса Мілано, український біатлоніст Сергій Седнєв.

Сталося:

1915 – Казимир Малевич уперше оприлюднив у Петрограді 39 безпредметних робіт, серед яких був і знаменитий "чорний квадрат«.

1917 – у Києві завершився Всеукраїнський з’їзд рад. Всупереч намірам більшовиків більшість з двох тисяч його делегатів підтримала Центральну Раду. Відтак 124 члени РСДРП(б) на чолі з Володимиром Затонським переїхали до Харкова, де об’єднались з депутатами III з’їзду Рад Донецького і Криворізького басейнів і провели 24–25 грудня спільний з’їзд рад (близько 200 осіб), на якому проголосили Україну республікою рад та визнали її частиною Росії.

1941 – Після невдалої спроби захопити Москву і першої у Другій світовій війні поразки німецьких військ Адольф Гітлер прийняв на себе командування армією і провів кадрові перестановки серед вищих армійських офіцерів.

1946 – початок Індокитайської війни – боротьба в’єтнамських націоналістів проти французької колоніальної адміністрації, що закінчилася розділенням В’єтнаму на дві держави.

1972 – На Землю повертається екіпаж американського космічного корабля «Аполон-17». Цим польотом завершується американська місячна програма.

1974 – У магазинах США з’явився у продажу «Altair 8800», саморобний комп’ютерний набір вартістю 397 доларів.

1986 – Радянський лідер Михайло Горбачов віддав розпорядження звільнити відомого правозахисника Андрія Сахарова і його дружину Олену Боннер із заслання в Горький, міста, закритого для відвідування іноземцями.

1997 – Прем’єра американського фільму «Титанік». Уже через 25 днів після початку прокату цей фільм окупить свій великий бюджет у 200 мільйонів доларів.

1997 – MTV заборонило до показу кліп «Prodigy», вважаючи, що ролик «Smack My Bitch Up» принижує суспільну мораль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus