USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

20 листопада: події, факти, дні народження

20 Листопада 2019 00:00
День народження 20 листопада святкує головний бухгалтер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Антонюк.

Друзі, колеги, близькі та колектив Інформаційного агентства Волинські Новини вітає її зі святом. Щиро зичимо міцного здоров'я, довголіття, сімейного благополуччя та життєвих гараздів! Також бажаємо зберігати притаманну стійкість, силу духу та життєвий оптимізм в будь-якій ситуації!

20 листопада відзначає день народження чарівна лучанка і талановита тележурналістка Наталія Бащук. Окрім здоров’я, рідні бажають їй творчої наснаги, аби не полишала Наталю мудрість, щоб доля була для неї сонячною, а поруч були тільки вірні та щирі друзі.
Наталія Бащук
Наталія Бащук
Окрім того, 20 листопада святкує день народження ініціативний голова Благодійного фонду «Фонд розвитку ДНЗ «Ромашка» Віталій Шнит. Друзі, колеги та рідні від усього серця бажають йому міцного здоров’я, творчого натхнення, великого людського щастя, добробуту, миру і злагоди у родині.
Віталій Шнит
Віталій Шнит
Також день народження сьогодні в журналістки Василини Котлюк та волонтерки, адміністратора Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Олени Кравчук.
Василина Котлюк
Василина Котлюк
Олена Кравчук
Олена Кравчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров'я, мирного неба над головою і невичерпної наснаги, а також щедрих дарунків долі та здійснення найсміливіших мрій!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

20 листопада 1914 року народився відомий волинський краєзнавець Дмитро Остапюк. Відомий тим, що зібрав унікальну музейну колекцію, яка й сьогодні не втратила свого значення і є джерелом для наукових досліджень. Також Остапюк - ініціатор створення Любомльського районного музею. Помер Дмитро Олександрович 24 липня 1984 року.

Сьогодні - Всесвітній день дитини. Метою свята є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Наша хроніка:

Торік ми спілкувалися з письменником, відомим сталкером і дослідником Чорнобиля Маркіяном Камишем перед презентацією його нової книги «Чормет» у рамках І Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Рекорд України із випікання сирників у 2017 році зафіксували в селі Сирники Луцького району. Готували їх цілою об’єднаною громадою з вчорашнього вечора і до ранку, допомогли й луцькі ресторатори. Як результат, сирників нарахували 3917 штук.

У 2016 ми писали як готуються до зими мешканці луцького зоопарку.

У 2015 редакція розповідала, що вироби із соломи волинської майстрині - у приватних колекція по всьому світу. Марія Гаращенко представила виставку своїх робіт «З любов'ю до людей».

У 2014 році стартував у Ковелі «IT Fest», основною метою якого було розвиток та генерування ідей підростаючого покоління.

2013 року у цей день редакція розповідала, як нагороджували кращих людей Волині. Тоді визначили найуспішніших волинян у таких номінаціях, як «малий та середній бізнес», «промисловість», «будівництво», «розважально-відпочинкова сфера», «інновації», «громадська та суспільна діяльність», «здоров’я», «туризм», «благодійність».

Окрім того, у Луцьку вперше організували пробіжку нічним містом. Замість того, щоб святкувати прихід «Дня студента» в барах, учасники флешмобу зібрались біля замку Любарта, щоб пробігтись нічним Луцьком.

А у 2012 році редакція публікувала найкращі поетичні ролики. Тоді фестиваль відеопоезії «CYCLOP» відбувся у столиці.

Народилися:

20 листопада народилися американський астроном Едвін Габбл, англійський математик Тімоті Гауберс, український мистецтвознавець, дослідник стародавнього українського мистецтва Михайло Драган, польський філософ і логік Казимир Твардовський, український художник-реставратор і мистецтвознавець Лука Калениченко, французький математик польського походження, засновник фрактальної геометрії Бенуа Мандельброт, український журналіст, дисидент Михайло Скорик, французький кінорежисер, сценарист та продюсер Анрі-Жорж Клузо, Патріарх Московський і всієї Русі Кирилл, французький ентомолог П’єр Латей, німецький футбольний арбітр Вольфганг Штарк, засновник першого українського виду спорту Андрій Старовойт, заслужений майстер спорту УкраїниКатерина Бурмістрова, український хокеїст Богдан Савенко.

Сталося:

1917 — своїм 3-м Універсалом Українська Центральна Рада проголосила самостійність УНР.

1939 — Німецькій поліції наказано арештовувати всіх циган і посилати до концтаборів.

1943 — Під охороною УПА на Волині почалася Перша конференція поневолених Москвою народів, на якій оформлено політичну організацію — Антибільшовицький Блок Народів (АБН).

1945 — у німецькому місті Нюрнберг розпочався міжнародний судовий процес над фашистськими діячами Третього Рейху.

1985 — випущена Microsoft Windows 1.0.

1990 — заарештовано Андрія Романовича Чикатило — найвідомішого радянського серійного вбивцю.

1998 — запуск першого модуля Міжнародної космічної станції (модуль «Зоря»).

2003 — В Антарктиді знайдено лід віком 900 тисяч років.

2004 — Шевченківський районний суд Києва відхилив подання Київської міської державної адміністрації про обмеження на проведення масових акцій на Майдані Незалежності з 21 по 23 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus