USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Як готують до зими тварин у Луцькому зоопарку

20 Листопада 2016 16:33
У луцькому зоокуточку готуються до зими. Все літо косили, сушили та заготовляли, щось своїми силами, а дещо довелось і купувати. Однак нині це вже не складає такої великої проблеми. Адже за останній рік у звіринці і умови проживання для місцевих тварин, і раціон змінились кардинально.

Зміни та підготовку до зими проінспектувати журналісти ТРК Аверс.

Зі слів директора Луцького зоопарку Людмила Денисенко звірів тут у рази більшає, тож і заготовляти доводиться більше.

«Ми домовлялися з фермерами про харчі для тварин, деякі нам давали у борг. Більша частина їжі для тварин - там і сіно, і солома - зберігається в кагатах на підсобному господарстві, яке має зоопарк. І такого раціону, як у них на теперішній момент, мабуть у них не було за всю історію існування зоопарку», - розповідає Людмила Денисенко.

«З умовами проживання місцевим мешканцям можна лише позаздрити. Новенькі затишні помешкання, у яких постійно підтримують необхідну для того чи іншого звіра температуру. А от тигри і леви живуть у справжніх джунглях, мають багато простору та декорацій», - йдеться у сюжеті.

«Наразі з птахів у нас є павичі, декоративні індійські бігунки, лиски. Їх усіх перевели у зимові приміщення. На експозиції залишилися фазани, які гарно переносять суворі погодні умови. Незважаючи на те, що наступає зима, у зоопарку продовжується будівництво, тримають роботи по облаштуванню нового вольєру для пеліканів і споруджують новий будинок, де відвідувачі зможуть спостерігати за цими екзотичними птахами і в зимовий період», - каже директорка.
Людмила Денисенко розповідає, що двоє з восьми ведмедів вже впали у зимову сплячку. Інші ж поки в роздумах, хоча, зі слів керівництва, облаштовані усім необхідним барлоги для клишоногих вже готові.

З часу, коли зоопарк модернізували, тут відвідувачів не бракує ані влітку, ані взимку. І хоча у холодні місяці більшість звірів у вольєрах, відвідувачі із задоволенням тішаться тим, що є, - каже пані Людмила.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, луцький звіринець змінив режим роботи у зв'язку з переходом на зимовий час. Так, з листопада зоопарк працюватиме щодня, без перерв і вихідних, але - з 10.00 до 17.00 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus