USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

21 жовтня: події, факти, дні народження

21 Жовтня 2020 00:00
21 жовтня день народження святкує волинська співачка Галина Конах. Іменинниці зичать міцного здоров’я, добробуту, Божого благословіння, міцності духу й наснаги для здійснення всього задуманого на довгі-довгі роки. А ще - гарного настрою та багато позитивних емоцій і приємних моментів щодня. Хай мрії збуваються, а цілі досягаються!

Зі святом вітають і ресторатора Андрія Котищука. Та бажають йому здоров’я, наснаги, невичерпної життєвої сили, щастя, благополуччя, подальшого успіху у всіх починаннях, щоденних справах та планах!

Також день народження цього дня відзначають ексголова Любомльської РДА Олександр Дзядук, волинський історик, краєзнавець Олександр Середюк та доктор історичних наук, професор кафедри національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб.
Андрій Котищук
Андрій Котищук
Анатолій Шваб
Анатолій Шваб
Олександр Середюк
Олександр Середюк
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров'я, особистого щастя, творчого натхнення, достатку, невичерпної енергії і наснаги у всіх справах. Нехай життя дарує побільше яскравих моментів, і збудуться всі найсміливіші та найзаповітніші бажання!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми розповідали про фільм «Terra Gileya (Земля Полісся)», над яким працює команда на чолі з режисером Олександром Стеренчуком. Цього разу вони фільмували тварин, які мешкають у Національному природному парку «Цуманська пуща»: олені благородному та олені плямистому, зубрі/бізоні європейських і лосі європейському.

Свято гарбуза, що відбулося у 2018 році цього дня у Луцькому зоопарку, зібрало сотні дітлахів та їхніх батьків. Під час заходу для малечі організували майстер-класи, конкурси, квести та бульбашкове шоу. А щоб відвідувачі могли зігрівалися, їх пригощали гарячим чаєм.

Три роки тому у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні вперше у західному регіоні провели унікальну операцію із відновлення слуху однорічному хлопчику з Луцька.

У 2016 році цього дня редакція показала скарби, знайдені під Луцьком, які помістили в експозицію волинського музею.

2015 року ІА Волинські Новини інформувало про звитягу ФК "Волинь" U-13 на міжнародному турнірі у Польщі.

Також видання повідомило про вихід у світ пісні польського гурту Enej - "Біля тополі", що присвячена українським загиблим воїнам.

У 2014 році в цей день редакція розповідала про "Всесвітній день цукерок в СНУ" - благодійний аукціон, що був присвячений Всесвітньому дню цукерок.

Народилися:

20 жовтня народилися японський малювальник, майстер ксилографії, який за своє життя намалював приблизно 30 000 картин, тобто дві за день, Кацусіка Хокусай, шведський хімік, винахідник динаміту, засновник Нобелівських премій Альфред Нобель, чилійський учений, книгознавець, бібліограф, який зібрав бібліотеку рідких книг в 40 тисяч томів, які подарував Національній бібліотеці Чилі, Хосе Торібіо Медіна, англійський диригент угорського походження, лауреат 32 нагород «Греммі» Георг Шолті, українсько-американський композитор, диригент, музичний діяч Вірко Балей, актор і кінорежисер Микита Михалков, ексбасист американської групи Queens Of The Stone Age Нік Олівері, український хокеїст Андрій Срюбко.

Сталося:

1056 — Диякон Григорій вивів першу літеру. 12 травня наступного року він завершить свою працю. В історію рукопис увійшов під назвою «Остромирове Євангеліє». Це найдавніша зі збережених до нашого часу східнослов'янських рукописних книг. Її 294 аркуші прикрашені прекрасними заставками, трьома великими мініатюрами.

1492 — відкриття Америки Колумбом.

1520 — Фернан Магеллан відкрив і пройшов протоку між Атлантичним і Тихим океанами, названу згодом його іменем.

1596 — укладена Брестська унія, відповідно до якої єпископи руської церкви на польських територіях визнали над собою владу папи.

1665 — українські козаки на чолі з гетьманом Іваном Брюховецьким підписали Московські статті, за якими визначалися взаємини козаків з Росією.

1879 — американський винахідник Томас Едісон випробував свою першу лампу розжарювання з вугільною ниткою.

1897 — у Миколаєві почав працювати Чорноморський суднобудівний завод.

1944 — у Бермудському трикутнику загадково зник екіпаж кубинського судна «Рубікон».

1975 — Елтон Джон одержав Зірку на Голлівудській Алеї Слави.

1991 — здійснений перший у світі політ над Еверестом на повітряній кулі.

1993 — на Всеукраїнському Православному Соборі Романюк Володимир обраний Патріархом Київським і всієї Руси-України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus