USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

22 вересня: події, факти, дні народження

22 Вересня 2020 00:00
День народження 22 вересня відзначають ексдепутат Верховної Ради України Юрій Савчук, колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук та завідувач відділення хірургії і остеомієлітного центру Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Олександр Кругляк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичить міцного здоров'я, наснаги, радості, наполегливості у досягненні мети, процвітання та добробуту, насичених хорошими подіями днів, родинного тепла, вірних друзів та усмішок долі! Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість!
Юрій Савчук
Юрій Савчук
Сергій Кошарук
Сергій Кошарук
Олександр Кругляк
Олександр Кругляк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Ганна, Йосип, Микита та Харитон.

Наша хроніка:

Минулоріч у центрі Луцька усі охочі мали нагоду поекспериментувати під час наукових пікніків.

У 2018 році наше агентство повідомляло про те, хто переміг у Суперкубку України з волейболу у Луцьку.

У 2017 році столичне начальство вимагало у волинського чиновника 1,5 млн грн хабара.

Чотири роки тому 3 луцькі гімназії та ліцей потрапили до рейтингу шкіл, учні яких найбільш успішно здали ЗНО-2016.

У 2015 році фільм українки Лізи Холоденко «Олівія Кіттерідж» став лауреатом одразу восьми нагороднайпрестижнішої телепремії «Еммі».

У 2014 в цей день доріжку стадіону перетворили на імпровізований автотрек учасники клубу «RC Волинь», які займаються проектуванням, створенням та керуванням іграшкових автомобілів на дистанційному керуванні.

Також редакція розповідала, що Земфіра у Москві заспівала українсько. На концерті російська музикантка Земфіра заспівала композицію «Океану Ельзи».

У 2012 році видання писало про фотоманіпуляції до появи Photoshop. Як виявилося, обробка фото існувала мало не з моменту винаходу фотографії.

А 22 вересня у 2009 році редакція розповідала, що вчені стверджують: маніпулювати виборами легше, ніж вважалося до цього часу. До такого висновку вони прийшли, виділивши єдиний критерій, за яким орієнтуються виборці. Який саме читайте тут.

Народилися:

Цього дня народилися англійський фізик і хімік, експериментатор Майкл Фарадей, кобзар Павло Носач, діяч ОУН Євстахій Струк, український композитор Олександр Костін, український графік Микола Панасюк, український актор, поет, режисер Борис Барський, російська акторка театру й кіно Марія Голубкіна, українська гандболістка, призер Олімпійських ігор Лариса Заспа, бразильський футболіст Роналду.

Сталося:

1939 – Спільний парад Вермахту та РККА в Бересті.

Згідно зі спогадами командира 29-ї окремої танкової бригади Семена Кривошеїна, його підрозділ ввечері 20 вересня отримав наказ командувача 4-й aрмії В. І. Чуйкова про заняття міста та Берестейської фортеці. Для цього бригада Кривошеїна здійснила 120-кілометровий нічний марш з Пружан. До ранку 21-го передові підрозділи 29-ї бригади наблизилися до Берестя з північного боку. Кривошеїн сам попрямував на переговори з німецьким командуванням щодо передачі міста і фортеці, віддавши наказ про початок руху бригади в Бересті о 14:00. Переговори з Гудеріаном, які велися зрозумілою обом французькою мовою, затягнулися до вечора.

Кривошеїн пише, що Гудеріан наполягав на проведенні параду з попереднім вишукуванням частин обох сторін на площі. Кривошеїн спробував відмовитися від проведення параду, посилаючись на втому і непідготовленість своїх військ. Але Гудеріан наполягав, вказуючи на пункт угоди між вищими командуваннями, в якому обговорювався спільний парад. Кривошеїну довелося погодитись, проте він запропонував наступну процедуру: о 16 годині частини корпусу Гудеріана похідною колоною, зі штандартами попереду, покидають місто, а частини Кривошеїна, також у похідній колоні, вступають у місто, зупиняються на вулицях, де проходять німецькі полки, і своїми прапорами салютують проходять частинах. Оркестри виконують військові марші.

Гудеріан погодився на запропонований варіант, але окремо обумовив, що буде присутній на трибуні разом з Кривошеїним й вітатиме частини.

Завершивши увечері переговори, Кривошеїн віддав наказ бригаді підготувати до параду 4-й батальйон і бригадний оркестр, а також блокувати залізницю.

1980 – почалася ірано-іракська війна.

Війна почалася вторгненням іракської армії в іранську провінцію Хузестан. Первинне успішне просування іракської армії, проте, незабаром натрапило на наполегливий опір і було зупинене.

До літа 1982 р. Іран повернув окуповані Іраком території, після чого сторони почали війну на виснаження. Перемир’я, що закінчило війну, було підписане 20 серпня 1988 року і відновило довоєнну ситуацію.

За тривалістю, задіяними ресурсами і людськими жертвами ірано-іракська війна є найбільшим військовим конфліктом між суверенними державами «третього світу» після 1945 року. У ході війни Іраком застосовувалося хімічна зброя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus