USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Столичне начальство вимагало у волинського чиновника 1,5 млн хабара

22 Вересня 2017 12:49
Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 21.09.2017 проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України, затримано генерального директора Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» його заступника, а також підпорядкованого ним працівника, безпосередньо під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 10 тис дол США.

Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури України.

Так, генеральний директор ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою зі своїм заступником та підлеглим їм працівником, з метою незаконного збагачення, вимагали від директора Волинської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» неправомірну вигоду в сумі 1,5 млн грн, та одержали першу частину неправомірної вигоди в сумі 10 тис доларів США, за незастосування до останнього заходів дисциплінарного впливу, у тому числі звільнення із займаної посади.

На цей час, вказаних осіб затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи зловмисників, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотаннями про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергей Показати IP 6 Жовтня 2017 09:04
Те подонки совсем землю под ногами потерял. Они с детей издевались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus