USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

250 індивідуальних теплових пунктів встановлять у будинках 33 і 40-го районів

2 Серпня 2019 13:39
Підписання угоди щодо встановлення 250 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в багатоповерхівках Луцька відбулося у міській раді 2 серпня.

Як повідомили у пресслужбі міськради, у підписанні угоди взяли участь перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, заступник директора ДКП «Луцьктепло» Богдан Карачевський та представники італійського підприємства AMARC DHS з міста Безана-ін-Бріанца, що стало переможцем тендеру і забезпечить обладнання світової якості.

«Головний плюс для лучан – суттєва економія на опаленні, адже суми у платіжках після встановлення ІТП зменшуються майже удвічі, – розповів Григорій Недопад. – ІТП будуть обладнані безкоштовно для мешканців міста. Проект реалізуємо за грантові, а отже безповоротні, кошти – близько 2,7 млн євро вдалось залучити від Європейського банку реконструкції і розвитку. Встановлювати ІТП почнуть орієнтовно після завершення чергового опалювального сезону. Зараз будуть проводитись підготовчі заходи та інформування населення».
Ще 19 вересня відбувся перший етап тендеру для визначення переможця, який забезпечить встановлення ІТП. Участь у тендері взяли шість підприємств, серед яких одне українське, решта – європейські. Виграло італійське підприємство AMARC DHS з міста Безана-ін-Бріанца, яке запропонувало найкраще обладнання і найвигіднішу для міста пропозицію. ІТП італійського виробництва має найкращі характеристики якості та є одним із кращих у світі.
Досвід експлуатації індивідуальних теплових пунктів (ІТП) доводить, що у багатоповерхових будинках, де регулювання було відсутнє, після встановлення ІТП загальне зниження споживання тепла становить від 15% до 73%. Індивідуальні теплові пункти дозволяють економічно і раціонально використовувати енергоресурси.

Серед переваг ІТП – можливість регулювання опалення, його автоматичне посилення в холодну пору і послаблення при потеплінні, забезпечення гарячого водопостачання, облік тепла, централізована передача даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ага ага Показати IP 2 Серпня 2019 14:18
це вже який рік обіцяють? 2-гий? 3-тій?
Таки да до Ага ага Показати IP 2 Серпня 2019 14:30
Обіцяного три роки ждуть))) а треба не чекати,а робити самим!
Ну ну Показати IP 2 Серпня 2019 14:33
Нічого з того не буде. Хіба знов ДКП де грошей хоче хапанути.
... Показати IP 2 Серпня 2019 15:19
А чому 33 і 40 райони? Решта - то не Луцьк?
Споживач Показати IP 2 Серпня 2019 17:32
......послухали лисичку і щуку кинули у річку".Які ІТП,тим паче 250???Це кредитні кошти,які "вилізуть" боком для споживачів,які не контролюють гігокалорії в будинках,бо власник ДКП,доступу мешканців(власників квартир)ніякого, під контролем ЄБРР,це просто ,як це правильно, "Розводілово".Будете платити довго і без зупину...роками....
Не споживач до Споживач Показати IP 2 Серпня 2019 17:38
Це не кредитні гроші,а грантові...а Споживач як не знає нехай не говорить
Споживач Показати IP 2 Серпня 2019 17:51
Грантові!!!Ну тоді тіштесь!Ніхто,ніколи грошей "просто так -"шарових" не дає,пора вже накінець це допетрати....За все заплатите сповна і ще довго....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus