USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 жовтня: події, факти, дні народження

27 Жовтня 2018 00:00
27 жовтня відзначає день народження викладач Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та тренер з танців Катерини Олещук.

"Легких тобі підйомів до нових вершин, задоволення від процесу і результатів. Щастя тобі безмежного в усіх його проявах, хороших людей поряд і приємних подарунків від Бога", - зичать іменинниці ті, хто надихається її роботою.

Також сьогодні свято в журналіста Сергія Олешкевича. Бажаємо Сергію міцного здоров'я, миру, достатку і здійснення мрій. Нехай усе в житті вдається, і кожен день буде сповнений натхненням, позитивом та гарними новинами. Щедрих дарунків долі, успіхів та нових здобутків.
Сергій Олешкевич
Сергій Олешкевич
Окрім того, сьогодні святкує день народження Майстер людських душ - світла та добра людина, яка вносить зміст у життя інших людей - Андрій Горошко. Бажаємо натхнення, невичерпної енергії та позитиву! Нехай кожен день буде сповненим яскравими враженнями та щирими емоціями!
Андрій Горошко
Андрій Горошко
Наша хроніка:

Торік голова Волинської обласної ради Ігор Палиця проінспектував обласну психіатричну лікарню.

У 2016 відомий український поет привіз до Луцька нову книгу-мініатюру.

У 2015 році волинянам презентували книгу «Борис Клімчук: «Я син волинської землі». «Я син волинської землі» - це слова Бориса Клімчука, які лягли в основу книги. Над нею трудилися письменники, журналісти Волині, допомагали рідні.

Окрім того, луцькі КВНщики заявили про себе на всю Україну. Команда «Замок Любарта» стала кращою на «Всеукраїнському осінньому кубку КВН Житомира».

У 2013 році видання писало про перемогу луцьких спортсменів на Кубку України. На змаганнях з джиу-джитсу лучани показали наполегливість і майстерність.

У 2011 році редакція розповідала, що на звання Першого офіційно визнаного двійника Тараса Шевченка претендує волинянинСергій Конончук із Каменя-Каширського. Тоді відбувся перший Всеукраїнський конкурс двійників Тараса Шевченка організований порталом «Друг читача» та виставкою «Книжковий світ-2011».

27 жовтня 2008 волинянам розповіли про війну мовою фактів.

Народилися:

27 жовтня на світ з'явилися український композитор Максим Березовський, англійський мореплавець, керівник трьох кругосвітніх експедицій, першовідкривач Нової Зеландії і Гавайських островів Джеймс Кук, італійський скрипаль і композитор Нікколо Паганіні, російський біолог-селекціонер Іван Мічурін, український історик Іван Лисяк-Рудницький, 26-й президент США Теодор Рузвельт, американська поетеса і письменниця Сильвія Плат, французький кіноактор Жан-П'єр Кассель, українська борчиня вільного стилю Світлана Саєнко, український футболіст сербського походження Марко Девич.

Сталося:

1662 — Англійський король Карл II продав Дюнкерк Франції.

1882 — народився перший професійний національний реалістичний театр на Україні під орудою Марка Кропивницького.

1895 — Завершене будівництво першої лінії Транссибірської залізничної магістралі.

1951 — Уперше під час лікування раку використана радіація.

1982 — Китай оголосив, що чисельність його населення перевищила 1 мільярд жителів.

1984 — Стала до ладу Байкало-Амурська магістраль.

1990 — Обрані перші два Президенти республік СРСР: Аскар Акаєв у Киргизькій РСР (у парламенті) і Сапармурат Ніязов у Туркменській РСР (на всенародних безальтернативних виборах).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus