USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

270 км доріг та 25 мостів: як відновлюють дорожню інфраструктуру на Волині

16 Вересня 2021 22:16
Розбудову дорожньої інфраструктури Волині в рамках реалізації в області програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», зокрема, ремонт 270 кілометрів автомобільних доріг та будівництво 25 мостів, обговорили під час брифінгу в ОДА, йдеться на сайті установи.

«Станом на сьогодні планово здійснюються роботи на дорогах області загальною протяжністю 202 кілометри, – поінформував начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак. – З них 174 кілометри волинських автомобільних доріг відновлюються в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Ще 13 кілометрів дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне (відрізок від Устилуга до Володимира-Волинського) будуються за рахунок польського кредиту».

Розбудова дорожньої інфраструктури відбувається у декількох напрямках. Зокрема, за словами головного дорожника області, активно відновлюється важлива транспортна артерія М-19.

«Уже завершуються ремонтні роботи на відрізках доріг Ковель-Луцьк та Ковель-Ратно. Загалом охоплено ремонтом 30 кілометрів дороги загального користування державного значення. Наразі дорожники приступили до відновлення відрізку автомагістралі від села Крупа Луцького району до міста Дубно в межах Волинської області», – розповів Анатолій Посполітак.

«Керуючись маршрутним принципом, продовжуємо відновлювати автодорогу Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин у рамках програми «Велике будівництво», – зазначив керівник Служби автомобільних доріг. – Цьогоріч плануємо відновити дорогу по усій протяжності, а це понад 45 кілометрів автошляху».

Нагадаємо, що завдання відновити дороги до туристичного магніту Волинської області – Шацьких озер, дав Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи на Волині з робочим візитом у 2020 році.

Також продовжуються роботи з відновлення Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ. Дорожники активно працюють на відрізку дороги в районі селища Колки. На всій протяжності об’єкта укладено нове асфальтобетонне покриття. Тривають роботи з прокладання тротуарних доріжок, встановлення бортового каменю по краю проїзної частини, влаштування мережі дощової каналізації, переобладнання мережі зовнішнього освітлення. Потому буде завершено влаштування верхнього шару асфальту.

На фінішну пряму виходять ремонтні роботи на дорозі державного значення М-07. 69 кілометрів волинських доріг було відновлено шляхом дрібного поточного ремонту.

Окрім відновлення доріг області, в рамках програми Президента України здійснюється ремонт 25 мостів, 2 з яких були відбудовані з нуля у районах сіл Дубове та Секунь Ковельського району.

Дрібний поточний ремонт цьогоріч здійснювався на 12 дорожніх об’єктах загальною протяжність 69 кілометрів.

Таким чином, за словами Анатолія Посполітака, загалом у 2021 році буде відновлено 270 кілометрів доріг області.

«У 2020 році в області було відремонтовано близько 200 кілометрів доріг, цьогоріч сподіваємося, що буде відновлено 270 кілометрів, – зауважив Анатолій Посполітак. – Якщо працюватимемо такими ж темпами, думаю за 2-3 роки всі дороги області будуть в належному стані».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus