USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

29 вересня: дні народження, події, факти

29 Вересня 2017 00:00
29 вересня святкує день народження лучанка Юлія Крищук. Рідні, друзі та колеги вітають її з днем народження та бажають міцного здоров'я, сімейної злагоди та достатку. Нехай збуваються всі мрії, а кожен день буде наповнений позитивом, добром та коханням!

Також день народження цього дня відзначають головний бухгалтер Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Ірина Пом'яновська, журналістка Віта Сахнік та відомий луцький перукар, власник студії «S.Чірік» Сергій Воробйов.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом, бажає успіхів у всіх починаннях, більше хороших людей на життєвому шляху та всіляких гараздів.
Віта Сахнік
Віта Сахнік
Сергій Воробйов
Сергій Воробйов
Сьогодні професійне свято в отоларингологів. Отоларингологія представляє одну з гілок медицини, яка спеціалізується на діагностиці та лікуванні вуха, горла, носа, а також патологій голови і шиї. Практикуючі лікарі цієї спеціальності називаються оториноларингологами, але частіше використовується скорочення ЛОР - від слова «ларінгооторінолог».

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік луцькі маршрутки № 25, 30, 32 стали лише міськими.

У 2015 цього дня тіло волинського захисника Сергія Феоктисова привезли в рідне місто.

2014 року цього дня редакція повідомляла, що на Волині в монастирі мироточать ікони.Мироточення ікон у Милецькому Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, що на Старовижівщині, траплялося кілька разів упродовж останніх років.

2013 року в цей день видання розповідало, як лучани відзначали день народження першого президента України. Тоді в обласному центрі Волині відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському з нагоди 147-ої річниці з дня його народження президента.

У 2012 році редакція розповідала про неймовірне освідчення у коханні. Американець побив усі рекорди, інсценувавши мало не авіакатастрофу, щоб зробити пропозицію своїй коханій.

А у 2011 році луцькі каратисти підкорили Німеччину. У змаганнях Кубка Європи з карате, що відбулися у Берліні, взяло участь 700 спортсменів з 28 країн світу - серед каратистів - і наймолодші учасники Луцького професійного клубу «Любарт».

Народилися:

Цього дня народилися іспанський письменник Мігель де Сервантес Сааведра, український письменникІван Карпенко-Карий (Тобілевич), український історик і політичний діяч, голова Центральної Ради Михайло Грушевський, італо-американський фізик, який був одним з основоположників квантової електродинаміки, побудував перший в світі атомний реактор, Енріко Фермі, український бібліограф Луїза Ільницька, український мовознавець Лідія Родніна, радянський письменник, громадський діяч Микола Островський, американський кінорежисер Стенлі Крамер, італійський політик і підприємець Сильвіо Берлусконі, український режисер, продюсер, сценарист Олександр Янчук, російська актриса театру й кіно Алла Демидова («Служили два товариші», «Щит і меч», «Втеча містера Мак-Кінлі», «Пригоди Шерлока Холмса»), польський політичний і державний діяч, президент Польщі у 1990-1995 роках Лех Валенса, український політик Богдан Бойко, український співак, поет-пісняр і композитор Анатолій Матвійчук, німецький футболіст Пер Мертезакер, український боксер-професіонал Віктор Поляков, український політичний і державний діяч, народний депутат Сергій Терьохін, українські футболісти Андрій Шевченко та Євген Коноплянка.

Сталося:

1829 — після реорганізації лондонської поліції у Великій Британії засновано Скотланд-Ярд, офіційне поліцейське розслідувальне управління.

У 1829 році на чолі Головного управління стали сер Чарльз Роуен та сер Річард Мейн. Вони, разом з офіцерами, зайняли приватний будинок за адресою Вайтхолл, 4. Ця будівля використовувалась як відділ міліції. Це й була та адреса, завдяки якій поліція Лондона була названа Скотланд-Ярдом.

Спочатку штат налічував 1 тис. співробітників, що обслуговують територію в радіусі 7 миль, на якій тоді проживало 2 млн. людей. До 1890 року сфера діяльності Скотленд-Ярду розширилася, до того часу він складався з 2 основних підрозділів – органу, що відповідає за ліцензування таксистів і кебменів та Департаменту карного розшуку. Це вимагало збільшення території розміщення поліції і штаб-квартира була переміщена на набережну Вікторії, отримавши назву «Новий Скотленд-Ярд».

До 60-их років 20 століття через подальше розширення поліції Лондона та розвитком сучасних технологій стало зрозуміло, що штаб-квартира на набережній Вікторія не відповідає вимогам сучасності. Це стало причиною переїзду за адресою Broadway, 10.

Зараз колишня штаб-квартира відома під назвою Norman Shaw (North) building. Номер телефону Скотленд-Ярду з початку був 1212. Переважна частина поліцейських участків Лондону використовує 1212 як чотири останні цифри в номері телефону.

1954 — Засновано Європейську організацію з ядерних досліджень.

Ідея заснування CERN належить французькому фізику Луї де Бройлю. 1949 року на Європейській конференції з культури (Лозанна, Швейцарія) він запропонував створити міжнародну організацію для здійснення наукових досліджень: «Наша увага зосереджується на створенні нової міжнародної організації для проведення науково-дослідницьких робіт, що виходять за межі національних програм. Ця організація могла б узяти на себе виконання таких завдань, обсяг і суть яких не під силу жодному національному інститутові… Окрім того, заснування наукового центру буде символом об'єднання інтелектуальних сил Європи».

Ідею де Бройля підтримали європейські уряди — зруйнована війною Європа не мала іншої можливості зберегти фундаментальну науку, розпочати дуже дорогі ядерні дослідження й особливо дослідження в області фізики елементарних частинок високих енергій. 1952 року Європейську організацію з ядерних досліджень де-факто було створено.

2003 — Росіяни почали будівництво дамби від берегів Таманського півострова до українського острова Коса Тузла.

У вересні 2003 року від російської станиці Тамань Темрюкського району Краснодарського краю у напрямку до острова Тузла починають насипати греблю з метою з’єднання її з російським берегом. Працюючи у три зміни, будівельники споруджували по 150 метрів греблі на день. Перемовини почались після того, як будівельники досягли українського прикордонного понтону.

Україна наполягала на тому, що Азовське море і Керченська протока повинні бути внутрішніми водами України і Російської Федерації, розділеними державним кордоном. За таким принципом розмежування Тузла належить до України.

Росія наполягала на тому, що офіційно чітко проведені кордони як в акваторії Азовського моря, так і в Керченській протоці відсутні а також відмовлялася визнати Тузлу островом, наполягаючи на тому, що це коса. Крім того Росія вказувала на те, що тільки континентальна частина Криму відійшла Україні. Росія пропонувала спільне використання Азово-Керченської акваторії, згодившись з установленням державного кордону тільки по дну, але не по водній поверхні.

Зрештою в липні 2005 року в результаті чергових консультацій України та Російської Федерації 12-13 липня прес-служба МЗС України оголосила, що Росія визнала приналежність Україні острова Коса Тузла і «вод навколо нього». Проте в Департаменті інформації і друку МЗС РФ у відповідь на таку інформацію сказали: «правовий статус острова Тузла залишається невизначеним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus