USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

29 листопада: дні народження, події, факти

29 Листопада 2017 00:00
29 листопада адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітають з днем народження Ірину Сакович та зичать їй міцного здоров'я, щастя та добробуту.

Свято сьогодні у лучанина, вічного подорожуючого, гіда Андрія Савюка.

Друзі та близькі бажають йому цікавих людей поряд, надихаючих подій та красивих моментів. Хай кожен день буде наповнений позитивом та новими враженнями!
Андрій Савюк
Андрій Савюк
29 листопада святкує своє 17-ти річчя учениця 11-го класу школи №20 Оленка Олейнікова. Тато, мама і сестричка Іринка вітають її із цією датою. Бажаємо тобі, Оленко, бути щасливою, здоровою та гарною дівчинкою, усім нам на радість.
 Олена Олейнікова
Олена Олейнікова
Також сьогодні день народження відзначають працівник Волинського відділу ІІІ-го Територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції з обслуговування Волинської, Рівненської та Житомирської областей Василь Йоц та волинська журналістка Любов Шекель.

З нагоди свята Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм всіляких успіхів та здоров'я. Нехай поруч будуть лише хороші люди, а над головою - мирне небо!
Василь Йоц
Василь Йоц
Любов Шекель
Любов Шекель
Сьогодні - День солідарності з палестинським народом. Цього дня в 1947 році Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік історик, публіцист, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович представив у Луцьку свою нову книгу - «За лаштунками Волині-43».

У 2015 цього дня ФК «Волинь» розгромила «Металург» з неймовірним рахунком - 9:1.

2014 року розпочався перший тур Вищої аматорської ліги з волейболу серед чоловіків в обласному цетрі Волинської області.

Два роки тому у цей день у Луцьку подружжя представило роботи древнього мистецтва. На виставці картин-гобеленів подружжя Андрія та Галини Микитів з Володимира-Волинського показали 30 робіт, кожна з яких присвячена конкретній події.

Окрім того, видання писало, як українці в цей день утворили євроланцюг. Тоді живий ланцюг на підтримку євроінтеграції від Києва до кордону з Польщею сформували тисячі українців.

Також редакція інформувала про приїзд Воплі Водоплясова в Луцьк. Детальний фоторепортаж дивітьсяТУТ.

У 2012 році редакція розповіла про десять найкращих шоколадних крамниць у світі. Так, шоколадним гурманам радять їхати до Франції, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, США або Японії.

У 2010 році в мережі з'явився топ-5 найдорожчих покупок чиновників за бюджетні гроші. Так, надзвичайно необхідні українській армії "тропічні" черевики закуповували за ціною, що утричі більша за ринкову. А ремонт туалетів у сільській школі на Львівщині обійшовся бюджету майже в мільйон гривень.

Народилися:

29 листопада народилися український письменник, драматург, журналіст Григорій Квітка-Основ'яненко, український етнограф і фольклорист Матвій Симонов, французький лікар-психіатр, один з основоположників невропатології та психотерапії, винахідник душу Шарко Жан Шарко, англійський електротехнік, автор «правила правої руки» для визначення напрямку індукційного струму Джон Флемінг, англійський та ірландський письменник і вчений, історик літератури, фантаст, казкар Клайв Стейплз Льюїс (цикл «Хроніки Нарнії»), український письменник Григорій Стрілець («На золотих богів», «Заквітчаній сон», «Мати»), французький президент у 1995-2007 рр. Жак Ширак, австрійський футболіст і тренер Ернст Хаппель, український письменник, розстріляний у 1934 Григорій Косинка, український футболіст Юрій Войнов, англійський блюзовий музикант Джон Майалл, американський кінорежисер, продюсер і письменник Джоель Коен, українська веслувальниця, призер Олімпійських ігор Ірина Калімбет, валлійський футболіст Райан Гіггз, український футболіст Андрій Воробей.

Сталося:

1830 — у Варшаві почалось польське національно-визвольне повстання. Російський цісаревич Костянтин Павлович ледь не загинув і відступив із царськими військами за Буг. Повстання було придушене 1831 року.

1899 — засновано іспанський футбольний клуб «Барселона».

1929 — американський пілот Річард Берд з трьома компаньйонами першим у світі перелетів Південний полюс літаком.

1955 — у Севастополі вибухнув і затонув радянський лінкор «Новоросійськ», загинуло близько 1000 людей (за офіційною статистикою 608).

1983 стіни Іваничівської СШ №2 здригнулись від вибуху "навчальної" гранати. Учитель Юрій Лелюков прикрив своїм тілом бойову гранату, яка вибухнула посеред уроку в наповненому учнями класі. Ціною свого життя врятував 26 учнів.

1999 — з метою запровадження атрибутів української державності Указом Президента №1507/99 було постановлено, що офіційними символами глави держави є: Прапор (штандарт) Президента України, Знак Президента України, Гербова печатка Президента України, Булава Президента України.

2007 — депутати від виборчих блоків «БЮТ» та «Наша Україна – Народна Самооборона» створили коаліцію у новообраній Верховній Раді 6-го скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus