USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

31 травня: події, факти, дні народження

31 Травня 2020 00:00
День народження 31 травня відзначають заступник директора департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Володимир Селедець та сербський експівзахисник луцької «Волині» Саша Стевич.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях. А ще – аби на життєвому шляху не зустрічалися труднощі та негаразди. Нехай доля радує приємними сюрпризами, а життя буде сповнене нових вражень!
Саша Стевич
Саша Стевич
Володимир Селедець
Володимир Селедець
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні – Всесвітній день без тютюну, проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1988 році. Крім того останній день весни – Всесвітній день блондинок.

Іменини за православним календарем cвяткують Семен, Давид, Павло, Федот, Андрій, Денис, Петро, Ісаак, Матрона, Христина, Юлія, Олександра, Фаїна та Клавдія.

Наша хроніка:

Минулого року сотні лучан змогли насолодитися музичним звучанням міста під час проведення в обласному центрі Волині арт-променаду «Так звучить Луцьк!» останнього весняного дня.

Делегація з Луцька у складі представників міської ради та місцевих церков долучилася до VII Національного молитовного сніданку в Києві у 2018.

У 2017 на стіні багатоповерхівки у Луцьку на вулиці Федорова з'явився логотип міста.

2016 року ми розповідали про митний пост «Устилуг» крізь призму об'єктиву.

У 2015 році цього дня у Луцьку зняли соціальний ролик проти куріння. Його мета – нагадати усім лучанам, курцям і тим, хто хоче стати курцем, що здорова нація – це майбутнє України.

Окрім того, 31 травня 2015 року у центрі міста відбулася благодійна акція-ярмарок «Допоможи дитині Героя», приурочена до прийдешнього міжнародного дня захисту дитини.

Про луцьких велобабусь, які люблять активний відпочинок, хорошу компанію і дбають про своє здоров’я редакція розповідала у 2014 році.

Спеціальну телефонну програму для контролю руху маршруток розробили луцькі IT-шники у 2013 році. За допомогою цієї програми можна контролювати рух маршруток через мобільний телефон.

Народилися:

31 травня народилися американський поет, публіцист, співець «світової демократії» Уолт Уїтмен, ірландський кораблебудівник, творець «Титаніка» Вільям Піррі, радянський письменник, прямий нащадок гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного по батьківській лінії Костянтин Паустовський, американський актор кіно й театру, ведучий радіо й телебачення Дон (Домінік) Амічі, радянський кінорежисер Ян Фрід (Яків Фрідланд) («Собака на сіні», «Летюча миша», «Сильва»), американський кіноактор, режисер, сценарист і продюсер Клінт Іствуд, український мовознавець, громадський діяч Петро Кононенко, творець першого у світі мультимедійного персонального комп’ютера Amiga Джей Майнер, радянський актор театру й кіно Георгій Бурков, український радянський легкоатлет Анатолій Бондарчук, український радянський веслувальник на байдарці Сергій Чухрай, американська супермодель та співачка Брук Шилдс («Блакитна лагуна»), російська поп-співачка, уродженка Києва Наташа Корольова (Наталія Поривай), ірландський кіноактор Колін Фаррел («Александр», «Особлива думка»).

Сталося:

1223 – перша битва татаро-монгольських військ із русько-половецькими на річці Калці (нині – Донецька область).

1578 – англійський дослідник Мартін Фробішер вирушив у мандрівку, яка призвела до відкриття Гудзонової протоки.

1815 – проголошено створення Нідерландського королівства.

1859 – відкрито годинник на лондонській вежі «Біг-Бен».

1879 – у Берліні відкрилася перша у світі електрична залізниця, було продемонстровано перший електропоїзд, сконструйований Вернером фон Сіменсом.

1884 – американський лікар, пропагандист вегетаріанства Джон Келлог запатентував кукурудзяні пластівці.

1911 – у Белфасті на воду спустили океанський лайнер «Титанік». За церемонією спостерігали понад сто тисяч людей. Об борт нового корабля не розбили традиційну пляшку шампанського.

1918 – після розвалу Австро-Угорщини у Піттсбурзі (США) оголошено про політичний союз чехів та словаків, що призведе до утворення в жовтні того ж року незалежної Чехословацької республіки.

1937 – у Радянську Росію повернувся письменник Олександр Купрін.

1942 – в обложеному німцями Ленінграді на переповненому стадіоні відбувся футбольний матч між командами «Динамо» (Ленінград) – «Металічний завод», радіотрансляція якого йшла на фронт.

1946 – постановою ЦК ВКП(б) та Ради Міністрів СРСР створено літакобудівне дослідне конструкторське бюро (ДКБ-153) на Новосибірському авіазаводі на призначено його керівником Олега Антонова.

1989 – у Неаполі утворено Міжнародну асоціацію україністів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus