USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

4 дні: у Британії хочуть скоротити робочий тиждень

10 Вересня 2018 16:47
У Британії вирішили дати працівникам змогу працювати лише чотири дні на тиждень і таким чином "використати силу технологій".

Зробити це закликала генеральний секретар Федерації британських профспілок Френсіс О'Грейді, йдеться на сайті The Independent.

Вона просить "використати силу технологій", аби дати працівникам змогу працювати чотири дні на тиждень.

У XIX столітті профспілки боролися за восьмигодинний робочий день. У XX столітті ми отримали право на два вихідних і оплачувану відпустку. Я вірю, що в XXI столітті ми зможемо домогтися чотириденного робочого тижня з гідною оплатою, – розповість у промові О'Грейді.

Вона закликає підняти свої амбіції у 21-ому столітті. "Настав час поділитися багатством з новими технологіями. Не дозволяйте тим, хто зверху, захопити його собі", – наголосила вона. Тим часом більше ніж чотири з п'яти працівників хочуть скоротити свій робочий час, не скорочуючи їхню плату.

За її словами, Джефф Безос володіє компанією Amazon, яка зараз є трильйонною доларською компанією. Тоді як він нараховує мільярди, його робітники перевтомлюються на роботі. Розслідування газети Sunday Mirror засвідчили, що на складах компанії у Британії робочий тиждень подекуди триває 55 годин, що призводить до значної перевтоми працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus