USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

49 років тому на вулиці Луцька виїхав перший тролейбус. Спогади працівників ЛПЕ

8 Квітня 2021 23:17
8 квітня 49 років тому з Луцького ДЕПО, як колись називали підприємство, виїхав перший тролейбус. Першу тролейбуси працюють і донині.

ПРо це повідомляє Суспільне.

Зі слів директора ЛПЕ Володимира Пуца, тоді лучани дуже чекали цієї події, адже підготовчий процес був тривалим: будівництво тягових підстанцій і контактної мережі.

Перші тролейбуси, які з’явилися на підприємстві, – «ЗіУ» та «Шкода» – досі працюють. «Це тролейбуси 1978, 1983, 1988 року. Уже тричі списані, але в нас іншого шляху не було», – говорить керівник підприємства.
Натомість підприємство станом на березень 2021 року місто отримало 10 нових тролейбусів. До кінця 2021 року тролейбусний парк ЛПЕ поповниться 29 новими машинами. Зараз тролейбусний парк налічує 60 машин, із яких містом курсують 42-43 тролейбуси.

Працює на підприємстві електротранспорту 45 років інженер Володимир Бабич.
Каже: за ці роки змінилися люди та їхнє ставлення до своїх обов’язків. Серед змін, яких потребує підприємство, називає нову матеріальну базу. Каже: є обладнання, якому майже пів століття.
Працівники цеху технічного обслуговування тролейбусів працюють на підприємстві цілодобово. «Не змажеш – не поїде, – говорить про свої обов’язки мастильник Іван Залевський. Додає: робота брудна, але відповідальна.
Серед тих, у кого за плечима багаторічний стаж роботи на підприємстві електротранспорту, нарядчиця служби руху Ольга Дубель. Уже 35 років жінка випускає машини в рейси. Перший тролейбус виїздить на лінію о 05:22. Останній рейс – о 23:50.

«До машини треба звертатися на Ви, тоді вона тебе буде возити на Ви», – говорить Олександр Кононець. Він як старший водій і керівник маршруту виховує молодих працівників.

Усього на підприємстві працює понад триста людей. Найбільше працівників – майже 700 – було у 2010-2011 році, додав керівник підприємства, коли виходили на рейси автобуси та ще працювали кондуктори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 9 Квітня 2021 00:18
Молодцы, держат предприятие уже 49 лет !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus