USD 39.76 40.10
  • USD 39.76 40.10
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

50 на 50: АТОвцям із приєднаних до Луцька громад співфінансують купівлю житла

26 Травня 2021 11:46
Придбати житло на умовах співфінансування 50 на 50 відтепер зможуть учасники АТО/ООС, які проживають на приєднаних до Луцька територіях.

Про це стало відомо 26 травня під час пленарного засідання 12-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про внесення змін до Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2019 роки.

Зміни передбачають, що скористатися програмою співфінансування на придбання житла зможуть не тільки учасники АТО/ООС, члени їхніх сімей із Луцька, а й військовослужбовці з приєднаних громад. Цього року на придбання квартир передбачено чотири мільйони гривень.

Нагадаємо, торік військовослужбовцям було придбано на умовах співфінансування 10 квартир у Луцьку. Співфінансування для придбання житла спрямовується для самостійного придбання помешкання в прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному і вторинному ринках або шляхом інвестування в об’єкти житлового будівництва шляхом співфінансування 50% вартості житла за рахунок особистого внеску, 25% за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади і 25% – за рахунок інших джерел, незаборонених законодавством.

Якщо співфінансування неможливо здійснити за рахунок інших джерел, незаборонених законодавством, співфінансування за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади збільшується до 50%. Співфінансування за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади забезпечується лише при умові придбання житла на території громади.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Відповідні зміни внесуть також у рішення міської ради Про порядок фінансування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2022 роки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus