USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учасникам ООС із приєднаних до Луцька громад співфінансують придбання житла

24 Травня 2021 10:49
Скористатися програмою співфінансування на придбання житла зможуть не тільки учасники АТО/ООС, члени їхніх сімей із Луцька, а й військовослужбовці з приєднаних громад.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Депутати розглянули проєкт рішення Про внесення змін до Порядку фінансування Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, бійців-добровольців, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти на 2017-2022 роки.

Як пояснила директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради, депутатка Вікторія Майборода, необхідність внесення змін у програму викликана приєднанням громад до міста Луцька, зокрема тим, аби право скористатися цією програмою мали не тільки учасники АТО/ООС з міста Луцька, а й учасники АТО/ООС, які проживають на приєднаних територіях.

«Тобто програма забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників АТО/ООС, членів їхніх сімей розповсюджуватиметься тепер теж на громади, приєднані до Луцька», – сказала вона.

Додала, що цього року на придбання квартир передбачено чотири мільйони гривень. Торік військовослужбовцям було придбано на умовах співфінансування 10 квартир у Луцьку.

Співфінансування для придбання житла спрямовується для самостійного придбання помешкання в прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному і вторинному ринках або шляхом інвестування в об’єкти житлового будівництва шляхом співфінансування 50% вартості житла за рахунок особистого внеску, 25% за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади і 25% – за рахунок інших джерел, незаборонених законодавством. Якщо співфінансування неможливо здійснити за рахунок інших джерел, незаборонених законодавством, співфінансування за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади збільшується до 50%.

Співфінансування за рахунок коштів бюджету Луцької міської територіальної громади забезпечується лише при умові придбання житла на території громади.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2021 14:37
Дайте хоч землі клаптик під будівництво, не треба квартиру, мій чоловік отримав вже декілька відмов від ваших приєднаних громад. Як на схід відправляти, то всі благословляють-вперед, а як землю дати, то тільки для своїх, а ти йди в них купуй за десятку тисяч доларів мінімум.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus