USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

6 червня: події, факти, дні народження

6 Червня 2020 00:00
День народження 6 червня день народження святкує волонтер ВЦ «Серце патріота» Сергій Добродомов, більш відомий за позивним «Дєд Волинь».

Інформаційне агентство Волинські Новини, рідні та друзі, українські солдати-захисники щиро вітають його зі святом та зичать йому оптимізму, життєвої енергії, непохитного здоров'я та Божого благословення. Хай у домі завжди панують мир і злагода, у серці – доброта, а у справах – мудрість та виваженість. Нехай доля і надалі буде прихильною, даруючи радість життя, незрадливу удачу, вірних і надійних друзів!

З днем народження вітають проректора з наукової роботи та інновацій СНУ імені Лесі Українки Андрія Бояра. Студенти та колеги бажають йому процвітання, кар'єрного зростання, впевненості у досягненні поставленої мети.

День народження 6 червня відзначають депутат Луцької міської ради Андрій Козюра, завідувач лінійної залізничної амбулаторії міста Луцька Людмила Рак, ексгітарист гурту «Фіолет» Микола Тимощук, керівник відділу інтернет-маркетингу VolWest Group Роман Корсак, відеограф Анна Гусар.

ІА Волинські Новини вітає усіх іменинників і зичить радісних днів, миру, добра, енергійності, здоров’я. Нехай у житті супроводжує удача, а плани реалізовуються!
Андрій Бояр
Андрій Бояр
Андрій Козюра
Андрій Козюра
Микола Тимощук
Микола Тимощук
Роман Корсак
Роман Корсак
Анна Гусар
Анна Гусар
6 червня річницю від дня заснування святкує ПП «Вікноцентр». ІА Волинські Новини вітає партнерів і зичить їм процвітання та успіху у всіх починаннях.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією Повідом новину. Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Григорій, Іван (Іоанн), Каленик, Мелетій, Микита, Семен (Симеон), Серапіон, Степан (Стефан), Фавст і Федір (Феодор).

Окрім того, сьогодні – День журналіста. Це свято тодішній Президент України Леонід Кравчук встановив своїм Указом ще 1994-го року. День 6-го червня обрав тому, що саме 6 червня 1992-го року Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Наша хроніка:

Торік луцька чиновниця розповіла про переваги виховання сиріт у родинах.

У 2018 луцькому спортивному клубу змішанних єдиноборств «Воїн», у якому діти займаються з професійними тренерами безкоштовно, виповнилося 4 роки. На Волині археологи виявили залишки споруд віком понад 3 тисячі років.

У 2017 році ми розповідали, як відбувається навчання у вальдорфських школах в Німеччині, як фінансуються ці школи, що таке евритмія та чи може дитина з вальдорфської школи вступити до вишу.

У 2016 цього дня на Волині святкували День приймака.

2015 року зі сцени Волинського обласного академічного театру імені Тараса Шевченка зазвучали твори геніального українського композитора Володимира Івасюка у виконанні хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

У 2014 році у цей день ІА Волинські Новини показувало ролик британського екстремала на Youtube, який зібрав понад сто тисяч переглядів за дві доби. Чоловік виклав в інтернет відеозапис підкорення одного висотного будівельного крана.

6 червня 2013-го волинянка стала Заслуженою журналісткою України. Почесне звання отримала редактор Іваничівської районної газети «Колос» Валентина Петрощук.

Також того ж року репортер ІА Волинські Новини поцікавився у лучан, що вони думають про професію журналіста.

2013-го у топ-8 кращих голів Чемпіонату України потрапив гол гравця луцької команди. "Влучним" в усіх розуміннях слова став гол півзахисника ФК «Волинь».

Народилися:

Цього дня народилися іспанський художник, найбільший представник іспанського бароко Дієго Веласкес, французький драматург, «батько французької трагедії» П’єр Корнель, німецький бізнесмен, засновник всесвітньо відомої хімічної фірми BayerAG Фрідріх Байєр, польська письменниця Еліза Ожешко, український історик, педагог, громадсько-політичний діяч Олександр Барвінський, німецький фізик, який 1909 року розділив з італійцем Гульєльмо Марконі Нобелівську премію за винахід бездротового телеграфу, Фердинанд Браун, німецький письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 1929 року Томас Манн ("Будденброки«), радянський партійний і державний діяч, нарком Вищої ради народного господарства СРСР у 1926-1930 роках Валеріан Куйбишев, український червоний командир, комдив часів громадянської війни в Україні Микола Щорс, вірменський композитор, автор знаменитих балетів «Спартак» і «Гаяне» Арам Хачатурян, український економіст і політик, міністр економіки України у 2007-2010 роках Богдан Данилишин.

Сталося:

1944початок операції «Оверлорд» (висадка військ союзників під командою Ейзенхауера в Нормандії). Відкриття «другого фронту» на Заході. Також цей день відомий під назвою «День Д», операція, якою був відкритий Другий фронт, розпочалася з наймасштабнішої на той час у світовій історії висадки повітряного десанту із залученням 12 000 літаків, який передував морській десантній операції. Майже 160 000 солдат союзників одночасно перетнули Ла-Манш та вторглися до Франції. Протягом 3-ох тижнів після захоплення плацдарму проводилася концентрація певної кількості військ, відтак операція «Кобра» розпочалась з нанесення з цих плацдармів міцних ударів по всьому фронту з метою прориву в глибину оборони військ Вермахту. Битва за Нормандію тривала протягом двох місяців, доки 24 серпня головні сили противника не були оточені у Фалезькому котлі, а 25 числа був звільнений Париж.

1950американська акторка Елізабет Тейлор уперше вже вийшла заміж. Її обранцем став Ніккі Хілтон. На знімальному майданчику фільму «Клеопатра» у неї спалахнув бурхливий роман з актором, що грав Марка Антонія, – Річардом Бартоном. У 1964 вони одружилися, розлучилися через десять років, через рік знову зв’язали себе узами шлюбу і знову розлучилися через рік. За цей час вони зіграли удвох в одинадцяти картинах. Одного разу на Валентинів день Бартон подарував своїй дружині найдорожчу перлину в світі – Перегрину. Під час шлюбу з Бартоном актриса почала набирати вагу. Надбанням громадськості стали її проблеми з наркотиками і алкоголем. Фільми за участю Тейлор все рідше окупалися, і вона була змушена у віці сорока п’яти років фактично завершити кінокар’єру, звернувшись до театру. Проблеми зі здоров’ям продовжували переслідувати Тейлор і в наступні роки.

1982акторка Софія Лорен залишила Італію по тому, як провела 17 днів у в’язниці через несплату податків. Софі Лорен живе зараз між Сполученими Штатами, де ростуть її сини і де має ранчо «1000 дубів» під Лос-Анджелесом, та Женевою, де має вишуканий будинок, що наповнений антикваріатом, перськими килимами і порцеляною. Тут, серед своїх близьких, вона почувається найкраще, бо, з її слів, є жінкою дуже тендітною і понад усе потребує тепла та опіки. Вона говорить: «Я найбільше ціную щирість. Бо якщо люди нещирі між собою, то між ними нічого не виросте, ніщо не розквітне». Зірка світового кіно, хоч вже для кількох поколінь є уособленням жіночності, – надзвичайно несмілива. Коли їй потрібно подати свій голос у товаристві, то боїться сказати щось недоречне і, нарешті, замість трьох слів скаже лише одне. Софі дуже неохоче дає інтерв’ю. Найбільше вона розмовляла з журналістами на початку 1990-х років, коли отримала свого другого «Оскара» за життєвий внесок у мистецтво кіно і, щиро задоволена цим, не могла втриматися від розмов. Але загалом вона виходить з тіні лише тоді, коли повинна рекламувати якийсь новий фільм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus