USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

70 років разом: подружжя з Волині відсвяткувало «платинове» весілля

1 Грудня 2021 21:19
Волиняни Степан та Євгенія Шевчуки 1 грудня відзначали 70 років подружнього життя. Родина проживає у віддаленому хуторі в селі Лаврів Луцького району.

«Вдячне», «благодатне» або «платинове» весілля – дата, до якої й не сподівалися дожити вкупі у здоров’ї та злагоді, – розповіла Суспільному Євгенія Шевчук.

Привітати сімейну пару з ювілеєм прийшли односельчани та соціальна працівниця, яка 15 років допомагає подружжю.

Знайомство та історію кохання, довжиною у сім десятків років, цього дня згадувала сім’я Шевчуків.

«Я сиджу собі з дівчатами, читаю книжку, а тут іде хлопець, молодий гарний і каже: «А можна біля вас сісти. А я йому: «Сідай, чого ж». А далі – а хто б нам цукерок приніс. І дивлюсь – десь подівся мій хлопець. А тоді були такі ж подушечки в какаво, де ж ми бачили їх після войни, а він пішов і приносить їх», – говорить Євгенія Шевчук.

Шлюб подружжя взяло 1 грудня 1951 року, свідоцтво про цю подію зберігають донині, – говорить волинянка.
Виходила заміж Євгенія Шевчук у єдиній сукенці, обручок не мали, гостей на весіллі не було.

«Побачив, сподобалася і до так дотепер» – так про кохану дружину розповідає Степан Шевчук. Зі слів чоловіка, після одруження господарювали та жили самі, разом поділяли і роботу, і відпочинок. У домашньому господарстві, каже чоловік, нині вирощують курей, тримають кота та собаку.

«На роботу пішли послє весілля: я монтажніком, слєсарьом, а вона уборщицею в гуртожитку», – розповів Степан Шевчук.

Повінчалася сім’я Шевчуків у церкві, як прожили разом 55 років. Євгенія Тимофіївна показує старі світлини. На них – дочка і син. «Бачиш, який Славік наш хороший? А то наша Людочка. А тут ти мене таку пам’ятаєш? Пам’ятаю, ми ще не були тут розписані», – говорить волинянка.
Шевчуки – однолітки, нещодавно відзначили 92-й день народження. Кажуть: про те, що такий довгий вік прожили разом, не шкодують та сподіваються на Боже благословіння для життя й надалі.

Допомагає пенсіонерам по господарству соціальна працівниця Наталія Вітер. Каже: онуки і правнуки Шевчуків живуть далеко, в гості – приїздять. Її ж обов’язок – майже щодень допомогти бабусі і дідусеві по господарству.

«Ми знайомі більш як 15 років, дуже в хороших дружніх відносинах, разом працюємо. Вони 20 соток самі не можуть обробити: цибульку посадити, посіяти якогось бурячка, картопельку. В мої обов’язки входить хліба принести, комунальні послуги оплатити, медикаменти, які треба, аптеки немає в селі, треба їхати в місто», – зазначила соцпрацівниця.
Як повідомила начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Луцьку Тамара Калинович, за останні пів століття записів у Ювілейній книзі весіль про подружні пари, які відзначили 70-річчя шлюбу, не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus