USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

73% батьків Ківерцівської громади – за очне навчання. На Волині інспектують укриття в школах

19 Серпня 2022 14:33
На Волині продовжують інспектувати укриття навчальних закладів. 18 серпня представники ОВА оглянули укриття школи та дитячого садка у Ківерцівській громаді, а також укриття в одній із луцьких шкіл.

Про це повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації.

Кілька запасних виходів, вентиляція, санвузли, освітлення та вода – усе це є в захисних спорудах ківерцівських навчальних закладів, куди завітали посадовці. Наразі в цих укриттях ще тривають деякі підготовчі роботи до початку навчального року. Відтак тут стоятимуть стільці, парти, а в дошкільному закладі ще й ліжка.
Слід зазначити, що захисні споруди готують для тих, хто обере навчання в очному режимі та віддає дітей у садочок.

Читати ще: Екстернат, домашнє навчання, дистанційне, змішане. Що робити, якщо у школі очне навчання, а батьки – проти?

У Волинській ОВА зауважують, що на сьогодні в Україні доступні кілька форм здобуття освіти. Загалом на час воєнного стану навчання в області відбуватиметься за змішаною формою: дистанційно та офлайн. Також доступними є й інші альтернативні форми навчання. Остаточне рішення про те, яким чином учень здобуватиме освіту, ухвалюватимуть батьки.
Як повідомив очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук, 73% батьків громади – за очне навчання.

«Ми показуємо батькам умови захисних споруд, і тоді вони вирішують, за якою формою будуть навчатися їхні діти. Більшість, а саме 73%, за очне здобуття освіти, – зазначив міський голова Ківерців. – Звичайно, діти будуть забезпечені різними формами навчання».

До слова, укриття в інспектованій школі вміщує 400 дітей. Якщо усі учні будуть здобувати освіту в очному режимі, то навчання відбуватиметься у дві зміни. Щодо інспектованого садочка, то його відвідує 250 вихованців й тамтешнє укриття може забезпечити захистом таку кількість дітей.
А от заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук оглянула укриття школи у Луцькій міській тергромаді.

Як розповів директор цієї школи, укриття може вмістити близько 700 осіб. Всього учнів у школі – понад 1000. Навчальний процес відбуватиметься за змішаною формою: офлайн, онлайн, альтернативні форми.

Читати ще: МВС створить класи безпеки для навчання дітей основам цивільного захисту

Тож сьогодні тут триває підготовка до нового навчального року. Зокрема, необхідно забезпечити речі першої необхідності, позначки маршруту евакуації, систему оповіщення про повітряну тривогу тощо.

Опісля запросять батьків все оглянути, аби вони ухвалили рішення щодо способу навчання для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
клоуни Показати IP 19 Серпня 2022 15:16
всі вже все перевірили і вирішили поїздити попіарити. роботи просто в ода немає от і хизуються
Анонім Показати IP 19 Серпня 2022 15:16
перегинати через коліно нікого не треба, бо це питання стосується безпеки і життя дітей. Можна зформувати класи з учнів, які будуть навчатися очно, бо так хочуть їх батьки, і класи, учні яких будуть навчатися дистанційно - і ніяких проблем, всі отримають,що хочуть, при цьому школи і підвали не будуть переповненими.
Мама Показати IP 19 Серпня 2022 17:01
Не повірю ніколи, що більшість за очне! Дивлячись на те, що школи не мають бомбосховищ ( а укриття - це не бомбосховище), таке рішення - злочинне!
лучанка до Мама Показати IP 20 Серпня 2022 10:38
Видно має десь прилетіти, коли діти будуть на навчанні і тоді всім дійде, що війна по всій країні, а не лише на Сході чи Півдні. в ковід було організовано онлайн навчання і все було норм, а зараз або діти йдуть в школу або батьки навчають вдома самі. Онлайн викладатись не буде. Так питання, для чого закуповувались технікою для проведення онлайн занять???На сезон і списувати?
111 Показати IP 19 Серпня 2022 23:17
Брехуни. Брешуть, та не красніють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus