USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МВС створить класи безпеки для навчання дітей основам цивільного захисту

15 Серпня 2022 14:12
Міністерство внутрішніх справ реалізує проєкт створення класів безпеки для навчання дітей основам цивільного захисту.

Про це під час брифінгу поінформувала заступниця глави МВС Катерина Павліченко, передає Укрінформ.

«МВС разом із ДСНС та МОН запроваджують в закладах освіти так звані класи безпеки. Вони направлені на те, щоб навчити учнів основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Сьогодні вже створено біля 70 таких класів і 48 цих класів розміщені на базі освітніх закладів», – сказала Павліченко.

Читати ще: Школярі й студенти Волині матимуть обов’язкові уроки безпеки

Вона нагадала, що за ініціативи МВС також розпочинається проєкт з підготовки вихователів безпеки або спеціалістів безпеки в освітньому середовищі.

«17 кандидатів з різних територіальних громад розпочали своє навчання, воно буде проходити два тижні, після чого ці фахівці у разі успішного завершення навчання будуть направлені до ОТГ і будуть виконувати свої функції», – сказала Павліченко.

Заступниця міністра також повідомила, що ці фахівці працюватимуть в 49 закладах освіти, де навчається майже 15 тисяч дітей.

До навчання залучаються працівники поліції, ДСНС, фахівці МОН.

Метою цього проєкту, за словами Павліченко, є побудова комунікації між органами місцевого самоврядування, Нацполіції та ДСНС, органами освіти та учнівською і батьківською громадами.

Вона додала, що проєкт пілотний, згодом він має стати частиною більш широкого проєкту «Безпечна країна», який зараз готує Міністерство внутрішніх справ.

Пілотний проєкт «Вихователь безпеки» стартував в Україні з 11 листопада 2021 року. Після російського повномасштабного вторгнення у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що проєкт буде продовжуватися, але зазнає значних змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus