USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

83 тисячі волинян захворіли на грип і ГРВІ, більшість – діти

30 Грудня 2021 16:57
У Волинській області продовжується сезон грипу і ГРВІ. Уже перехворіли 83 тисячі волинян, більшість із них – це діти.

Про це під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

«В області продовжується сезон грипу і ГРВІ. В Україні зареєстровано циркуляцію вірусу типу А (H3N2) та грипу типу В. Загалом в Україні захворіли 2,8 мільйона людей. На жаль, 38% – це діти віком до 17 років», – сказала вона.

На Волині на грип і ГРВІ перехворіли 83 тисячі людей, що становить понад 8% населення області. 56% усіх захворілих становлять діти віком до 17 років.

Читати ще: В Україні зростає кількість хворих на грип і ГРВІ – уже майже 3 млн людей

«Хочу нагадати, що найефективнішим методом протидії захворюванню є вакцинація. Її можна проводити паралельно з вакцинацією проти коронавірусу. Ці вакцини не входять до безоплатних і до календаря щеплень, але наявні препарати – а це Інфлувак Тетра і Ваксігрип Тетра – можна придбати і щепитися, щоби захистити себе», – зазначила Наталія Янко.

Читати ще: Волинь у жовтій зоні: що це означає для невакцинованих



Нагадаємо, з 17 січня невакцинованих проти коронавірусу працівників закладів охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств відсторонятимуть від роботи.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 30 Грудня 2021 19:32
Вкажіть за який час вони захворіли, місяць чи 2?
Лікар Показати IP 30 Грудня 2021 19:33
А Ковід куди дівався?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus