USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

86,6% росіян підтримує збройне вторгнення РФ до інших країн Європи. Результати опитування

17 Березня 2022 00:48
Соціологи провели опитування росіян щодо війни в Україні. Більшість жителів цієї країни не проти, якби їх війська напали і на інші країни.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Active Group.

86,6% росіян допускають та підтримують потенціальний напад на території країн Європейського Союзу, серед яких Польща, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Словаччина та інші. 46% респондентів абсолютно впевнені в тому, що уряд Росії має атакувати ЄС, а 40,6% вважають допустимим розширення військових дій. Такі результати соціологічного опитування отримала компанія Active Group.

Трійка країн, які згідно з соціологічним опитуванням стануть наступними жертвами нападу Росії – це Польща (75,5% опитаних), країни Балтії, серед яких Естонія, Литва, Латвія (41%), а також Болгарія, Чехія, Словаччина та Угорщина (39, 6%). Під час опитування респонденти мали змогу обирати кілька країн.
Варто зазначити, що про негативне ставлення до збройного вторгнення до інших країн сказали лише 13,4% жителів РФ.

До того, згідно з опитуванням, майже 75% респондентів тією чи іншою мірою допускають застосування ядерної зброї урядом своєї країни. Серед опитаних 40,3% вважають допустимою ядерну атаку, а 34,3% тією чи іншою мірою підтримують таке можливе рішення влади РФ. Категорично негативне ставлення до використання ядерної зброї лише у 25,5% росіян.

«Спільне враження інтерв’юерів від опитування – росіяни, які погоджувалися спілкуватися, агресивно налаштовані стосовно не лише України, а і Євросоюзу та НАТО. Респонденти або відмовляються від спілкування, дізнавшись тему інтерв’ю, або декларують готовність підтримувати та схвалювати подальші вторгнення РФ до інших країн», – розповів засновник дослідницької компанії «Active Group» Андрій Єременко.

Як проводилося опитування

Соціологами української компанії «Active Group» для пошуку відповіді було проведено телефонне (за допомогою месенджера Viber) опитування за формалізованою методологією (вибірка репрезентативна згідно з суб’єктом федерації, статтю та віком респондента).

При складанні питань використовувалися формулювання обов’язкові для російського середовища. Так, замість слів «вторгнення» чи «війна» в опитуванні використовувалося слово «спецоперація», українські силовики називалися «нацистами» тощо. Звичайно, замість «в Україні» говорилося «на Україні».

Опитування проводилося в період з 11 – 14 березня 2022 методом CATI (телефонне інтерв’ю з використання комп’ютера). Загалом опитано 1557 респондентів. Теоретична похибка за довірчої ймовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Нагадаємо, внаслідок вторгнення російських військ в Україну на сьогоднішній день зруйновано інфраструктуру, будівлі та інші матеріальні цінності на суму не менше 100 мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus