USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Boeing може виплатити понад мільярд доларів компенсацій сім'ям загиблих

13 Травня 2019 08:44
Авіабудівна корпорація Boeing і страхові компанії можуть збідніти на суму більше мільярда доларів, які підуть на компенсації сім'ям загиблих у катастрофах авіалайнерів 737 Max, заявили експерти з Bloomberg Intelligence із посиланням на дані власних розрахунків. Сума може виявитися ще більшою, якщо підтвердиться, що в компанії знали про проблеми у датчиках, які стали причиною загибелі двох авіалайнерів, пише ZN.

За основу при розрахунках можливих компенсацій були взяті суми, присуджені сім'ям загиблих і постраждалих у результаті аналогічних авіакатастроф. Проте, відзначають експерти, сума компенсацій може бути значно більшою, якщо в суді буде доведено, що Boeing знала про проблеми у датчиках літаків 737 Max, які стали причиною аварії двох авіалайнерів. Крім того, згідно із законами штату Іллінойс, у якому розташована штаб-квартира Boeing Co., суми компенсацій будуть залежати від точного часу, протягом якого пасажири знали, що розіб'ються.

Оскільки розслідування обох аварій встановило, що пілоти авіалайнерів протягом декількох хвилин до падіння намагалися вирівняти літаки, які втратили управління, це, вважає низка адвокатів, дає підставу припустити, що пасажири знали, що загинуть. Перший авіалайнер 737 Max впав через 13 хвилин після зльоту, другий – через шість хвилин.

Агентство нагадало, що через інформацію про можливе приховування проблем у суд на корпорацію вже подали деякі інвестори. Втім, юристи вважають, що Boeing намагатиметься врегулювати претензії до суду.

Як повідомлялось раніше, літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебували 157 осіб, включаючи вісім членів екіпажу, зазнав аварії недалеко від ефіопської столиці. Серед загиблих – представники 35 країн. Це друга катастрофа з літаками даної моделі за п’ять місяців: 29 жовтня 2018 року розбився лайнер індонезійської авіакомпанії Lion Air.

Після того ціла низка закордонних країн та авіакомпаній припинили польоти Boeing 737 Max 8. Сама компанія Boeing призупинила постачання літаків 737 Max. За оцінками банку Bank Of America Merrill Lynch, потенційні втрати авіаконцерну Boeing за 2019 рік через наслідки, пов’язані з авіакатастрофами Boeing 737 Max, можуть скласти 2,4 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus