USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

COVID-вакцина Novavax, якою можуть щепити українців, показала 90% ефективності

14 Червня 2021 19:14
Вакцина проти COVID-19 Novavax, яку має отримати Україна, виявилася на 90,4% ефективною від симптоматичного перебігу COVID-19, йдеться в заяві компанії.

Висновки про дієвість вакцини виробник зробив на основі дослідження за участю майже 30 тис. людей від 18 років, проведеного в США і Мексиці, пише Українська правда.

Також у компанії стверджують, що препарат на 100% запобігає середньому і важкому перебігу COVID-19 – усі випадки захворювання COVID-19, що спостерігалися в групі вакцинованих, були легкими.

Вакцина Novavax також продемонструвала успіх серед груп «високого ризику» (люди старші 65 років, молодші 65 років з певними супутніми захворюваннями або часто контактують з хворими на COVID-19. Її ефективність для цієї групи склала 91,0%).

«Наша вакцина працює дуже добре, навіть незважаючи на те, що вірус значно мутував», – сказав доктор Грегорі Гленн, президент з досліджень і розробок Novavax.

Вакцина більш ніж на 93% ефективна проти переважаючих штамів COVID-19, які викликали занепокоєння серед вчених, зокрема проти «британського».

Також результати дослідження свідчать, що препарат Novavax – безпечний і добре переноситься пацієнтами.

Приблизно 1% учасників повідомляли про побічні реакції, які тривали до 2-3 днів, зокрема, про:

- біль у місці ін’єкції,

- головний біль, біль у м’язах,

- втому.

Водночас керівництво Novavax заявило, що до отримання дозволу на використання від регулюючих органів – ще кілька місяців, тому що компанії все ще необхідно завершити підготовку виробництва.

Нагадаємо, вакцина Novavax – це препарат, що містить крихітні частинки, зроблені з вирощеної в лабораторії версії шипоподібного білка, який виявили на поверхні коронавірусу.

Імунна система людини ідентифікує ці частинки як чужорідні і виробляє захист проти них.

Вакцину можна зберігати при нормальній температурі холодильника, що позбавляє від необхідності використовувати морозильні камери, необхідні для деяких інших вакцин проти COVID-19.

Україна очікує на перші поставки вакцини Novavax в обсязі 4 млн доз вже у липні-серпні. Всього МОЗ домовилося про 15 млн доз вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus