USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Cпікер Джонсон погодився на допомогу Україні після доповіді директора ЦРУ, – CNN

22 Квітня 2024 10:22
Протягом тижня перед голосування за виділення допомоги Україні спікер Палати представників Майк Джонсон стояв перед дилемою: далі відмовляти у винесенні цього питання на розгляд Конгресу чи наразитися на ризик бути звільненим з нинішньої посади.

Як передає CNN, наступного дня після нападу Ірану на Ізраїль спікер мав телефонну розмову з лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом.

Джонсон сказав, що готовий вжити заходів стосовно іноземної допомоги, навіть якщо це розлютить республіканців, які не підтримують фінансування України, і може коштувати йому посади, повідомило CNN джерело, знайоме з розмовою.

У вівторок Джонсон після зустрічі з представниками своєї церкви (Південної баптистської конвенції) замислився, як діяти далі.

«Він розривався між спробами зберегти свою посаду й учинити правильно. Він молився про це», – розповів голова Комітету Палати представників у закордонних справах республіканець Майкл Маккол, який був із Джонсоном у ніч перед оприлюдненням законопроекту.

У середу Джонсон твердо вирішив, що він на правильному шляху.

«Моя філософія полягає в тому, щоб чинити правильно, і нехай удача супроводжує мене. Якби я діяв, боячись заяв про моє звільнення, то ніколи б не зміг виконувати свою роботу... – сказав він того дня журналістам. – Думаю, надання летальної допомоги Україні просто зараз є критично важливим».

Зазначається, що еволюція Джонсона, який раніше голосував проти фінансування України, коли був рядовим депутатом, сталася під впливом спілкування з критиками політики республіканців у галузі національної безпеки, зокрема з колишнім держсекретарем Майком Помпео, який переконав спікера в терміновій необхідності схвалити допомогу Києву.

Читати ще: РФ може посилити атаки до надходження допомоги США в Україну, – ISW

А нещодавно Джонсон отримав доповідь директора ЦРУ Білла Бернса, який змалював картину жахливої ситуації на полі бою в Україні та глобальних наслідків бездіяльності США. Доповідь справила на Джонсона велике враження, і він дедалі більше переконувався, що доля західної демократії лежить на його плечах, зазначають близькі до нього джерела.

Крім того, старший син Джонсона нещодавно вступив до військово-морської академії.

«Відверто кажучи, я б вважав за краще відправити в Україну набої, а не американських хлопців, серед яких мій син, який збирається вступити до військово-морської академії цієї осені... Це не гра і не жарт», – наголосив Джонсон.

Як повідомляли, раніше Палата представників США ухвалила в суботу пакет законодавчих актів із зовнішньою допомогою на загальну суму $95 мільярдів, у тому числі $61 мільярд на підтримку України.

Читати ще: Якщо допомога від США надійде швидко, Сили оборони зможуть призупинити наступ Росії, – ISW

За проєкт щодо України проголосувало 311 депутатів – 210 демократів та 101 республіканець. Водночас 112 конгресменів (усі республіканці) висловилися проти. Документ надіслано до Сенату, який має розглянути його у вівторок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus