USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Facebook видалив 270 сторінок та акаунтів російської «фабрики тролів»

4 Квітня 2018 15:43
Засновник Facebook Марк Цукерберг повідомив про масштабну чистку в соцмережі.

Згідно з його дописом, Facebook видалила 270 сторінок та акаунтів російської організації «Агентство інтернет-досліджень», відомої також як «фабрика тролів», пише "Детектор медіа".

«Більшість наших дій проти агентства до теперішнього часу полягали в тому, аби не допустити їх втручання у вибори в інших країнах. Це оновлення стосується зняття видалення сторінок, орієнтованих на людей, які проживають в Росії. Ця російська агенція неодноразово вдавалася до оманливих дій і намагалася маніпулювати людьми в США, Європі та Росії - і ми не хочемо, щоб вони залишалися на Facebook у будь-якій точці світу», - написав Марк Цукерберг.

Він навів приклад, що напередодні виборів у Франції соцмережа виявила та заблокувала 30 000 фейкових акаунтів. Соцмережа почала співпрацювати з урядами та службами Німеччини та США, аби зупинити спроби маніпуляцій через соцмережу з боку третіх осіб.

«Ми також значно збільшили наші інвестиції в безпеку. У нас зараз близько 15 000 людей, які працюють над перевіркою безпеки та контенту. До кінця цього року їх буде більше 20 000», - йдеться у дописі.

Нещодавно «Агентство інтернет-досліджень» було внесене у санкційний список Міністерства фінансів США.

Раніше «фабрика тролів» разом з телеканалом RT згадувалася у відкритій частині доповіді спецслужб США про втручання Росії у вибори американського президента. Сама доповідь була опублікована на початку січня 2017 року.

Як відомо, ЄС вимагає від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів.

Нещодавно стало відомо, що соціальна мережа Facebook автоматично зберігала видалені користувачами відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus