USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цукерберг втратив $6,6 млрд через збої у Facebook: повідомляють, що дані користувачів продають у даркнеті

4 Жовтня 2021 22:45
Глава Facebook Марк Цукерберг на тлі збоїв у Facebook, Instagram і WhatsApp вже втратив $ 6,6 млрд через падіння курсу акцій, підрахував Forbes. Він опустився на шосте місце в списку мільярдерів.

Але падають на торгах не тільки акції Facebook, але і весь сегмент високотехнологічних компаній – Amazon, Apple і багато інших, пише Телеграм-канал «Політика країни».

Ніхто не розуміє, що відбувається, а тому інвестори тривожаться і скидають акції.

На хакерських сайтах з’явилася інформація, що в даркнеті зараз продають дані 1,5 млрд користувачів Фейсбука.

Не виключено, що це має стосунок до нинішнього глобального збою.
Працівники Facebook фізично не можуть зараз потрапити в офіс компанії, оскільки в них не спрацьовують електронні перепустки, пише репортер The New York Times Шира Френкель.
Схоже на атаку хакерів проти Facebook. Не здивує, якщо незабаром вони вимагатимуть від Цукерберга викуп.

Глава Facebook, який зараз втрачає по кілька мільярдів доларів на годину, в такому випадку напевно добряче задумається.

Можливою причиною збоїв могло стати те, що записи DNS, які повідомляють системам, як знайти Facebook або Instagram, були видалені сьогодні вранці з таблиць глобальної маршрутизації, повідомив журналіст Independent Брайан Кребс, пише tjournal. Журналіст зазначив, що невідомо, чому записи DNS видалили. Кребс вважає, що це сталося, ймовірно, через внутрішнє оновлення системи Facebook. Видалення записів підтвердили й інші журналісти і технічні фахівці.
«Це виглядає як досить епічна помилка конфігурації. Facebook зараз фактично не існує в інтернеті. Навіть їхній авторитарний сервер імен відкликаний BGP»; «Чорт. Вони знищили записи DNS Фейсбук. Це може бути кінець гри», - пишуть користувачі.

Про те, що причиною массового збою Facebook та інших соцмереж стало видалення DNS записів з серверів, повідомило згодом і видання The Independent.

Без цих записів сервер не може перенаправляти користувачів за доменним іменем на сайт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всім Показати IP 5 Жовтня 2021 12:49
Соціальні мережі - заняття для розумово відсталих.
Пейсбук Показати IP 7 Жовтня 2021 13:25
Мусить бути знищений!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus