USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Facebook видалив російські сторінки, що писали про Україну

17 Січня 2019 14:57
Соціальна мережа Facebook видалила 364 групи, сторінки і акаунти, що створені в Росії і діють в Україні, за участь в скоординованій недостовірній поведінці. Про це повідомив глава політики кібербезпеки соцмережі Натаніель Глейхер під час конференц-сall в четвер, передає Кореспондент.

Виявлено, що дві операції проводились з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України, повідомляє компанія.

«Особи, які стоять за цими обліковими записами, в основному називалися українцями і використовували різні фіктивні облікові записи, одночасно ділячись місцевими українськими новинами на різні теми, такими як погода, протести, НАТО і стан здоров’я в школах. Ми виявили деякі технічні збіги з діяльністю в Росії, яку ми спостерігали до проміжних виборів в США. Зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA – російська «фабрика тролів», – ред.)», – повідомив він.

Як зазначив Натаніель Глейхер, йдеться про 26 сторінкок, 77 облікових записів Facebook і 4 групи, а також 41 обліковий запис Instagram. Загальне охоплення аудиторії: близько 180 тис. користувачів Facebook і більше 55 тис. користувачів Instagram були дописувачами однієї або декількох з цих сторінок.

Витрати на рекламу склали близько 25 тис. доларів в Facebook і Instagram і оплачувалися в російських рублях. Перша публікація з’явилася в січні 2018 року, а остання – в грудні 2018 року.

«Ми ще не завершили огляд органічного контенту, що надходить з цих акаунтів», – додав він.
Як повідомлялося, РБК опублікувало розслідування про причетність так званої «фабрики тролів» з Санкт-Петербурга до втручання в американські вибори – журналістам вдалося знайти та підтвердити причетність кремлівських ботів мінімум до 120 спільнот і тематичних акаунтів у соціальних мережах. Один зі співробітників «фабрики» розповів журналістам, що завданням ботів була не передвиборча гонка в США, а створення акаунтів і проведення флешмобів, які будуть підхоплювати великі ЗМІ і ключові медіаперсони.

На початку вересня керівництво Facebook заявило, що протягом майже двох років фейкові облікові записи, пов'язані з Росією, купували політичну рекламу в соцмережі, на яку було витрачено біля $ 100 тис. Після того, як на адресу компанії почала лунати критика, та оголосила про зміну алгоритму роботи з платними постами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus