USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

SWIFT, криптоактиви і заборона на Євро: Рада ЄС затвердила нові санкції

9 Березня 2022 19:13
Рада Європейського Союзу затвердила нові секторальні санкції проти Російської Федерації через напад на Україну. Обмеження вводяться і проти Білорусі.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, передає УНІАН.

«Цими додатковими секторальними санкціями ми посилаємо потужний сигнал: неспровокована і необґрунтована збройна агресія проти України режиму Путіна за підтримки Лукашенка коштуватиме їм дорого. Ми закриваємо прогалини введених раніше санкцій і застосовуємо нові заходи проти фінансового сектора Білорусі», – заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Які санкції погодили:

– обмеження доступ до SWIFT банкам Білорусі – «Белагропромбанку», «Дабрабит» і «Банку Розвитку» та їх дочірнім компаніям;

– заборонені транзакції з Центральним банком Білорусі;

– заборонено лістинг і Послуги щодо акцій білоруських держпідприємств на торгових майданчиках ЄС з 12 квітня;

– заборонено розміщення депозитів більш ніж в 100 тисяч євро від резидентів Білорусі в ЄС, ведення рахунків білоруських клієнтів центральними депозитаріями і продаж номінованих в Євро цінних паперів;

– заборона на ввезення Євро в Білорусь.

Крім того, вводяться обмеження на постачання в РФ товарів морської навігації і радіокомунікацій.

Також розширено санкційний список юросіб та організацій. На них поширюються обмеження щодо інвестицій, цінних паперів та фінансових інструментів. Крім цього, в ЄС уточнили поняття «цінних паперів, що переводяться», щоб обмеження охоплювали криптоактиви.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо посилення санкцій проти Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus