USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швейцарія посилила санкції проти Росії

5 Серпня 2014 15:00
Швейцарія ввела санкції проти 26 росіян і 18 компаній. Про це інформує Європейська правда з посиланням на 20 minuten.

Як стало відомо, згідно з нововведеними санкціями, "до Швейцарії заборонять в'їзд 26 росіянам, серед них - політики та бізнесмени. Також планується заблокувати їхні рахунки у банках".

Reuters подає список осіб, які підпали під санкції. Це лідери сепаратистів в Україні Олександр Бородай та Олександр Ходаковський, високопоставлені чиновники силового блоку РФ, зокрема Михаїл Фрадков, Ніколай Патрушев, та президент Чечні Рамзан Кадиров.

Планується заблокувати рахунки згаданих осіб у банках Швейцарії. Одночасно швейцарським громадянам забороняється вести з ними будь-яку бізнес-діяльність.

Санкції набирають чинності сьогодні, 5 серпня, о 18.00.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Росія отримала санкції від США, ЄС та Японії.

"Швейцарські санкції проти Росії - це знак солідарності для ЄС та єдність у загальному списку санкції проти Росії", - заявив депутат ХДС/ХСС Бундестагу Міхаель Футч.

Наприкінці минулого тижня представники різних країн вели переговори зі Швейцарією щодо того, аби вона приєдналася до європейських санкцій. Однак Берн в офіційних заявах відмовлявся це робити, пояснюючи таку позицію своїм нейтралітетом.

Раніше Німеччина офіційно звернулась до влади Швейцарії із закликом ввести санкції проти Росії, адже в іншому випадку російські банки зможуть обходити санкції ЄС, зокрема, залучаючи кредити в Швейцарії.

До слова, через банки Швейцарії, зокрема через Женеву, проходить 75% фінансів від експорту російської нафти. Згідно з офіційною інформацією Національного банку Швейцарії, на рахунках банків знаходиться приблизно 13,8 мільярда швецарських франків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
українець Показати IP 5 Серпня 2014 15:23
а страждати буде Україна!
лучанин Показати IP 5 Серпня 2014 15:34
гарна новина.. треба того щура загнати в куток.. ))
Дончанин до лучанин Показати IP 5 Серпня 2014 16:01
Кого конкретно коснутся эти санкции? Если кого либо из россиян, то сами виноваты, так как нарушили законодательство своей страны.
лучанин до Дончанин Показати IP 5 Серпня 2014 18:27
Ну тобі ватник переживати не прийдеться, тебе дальше лугандона не пропустять - зовнішність видасть
Анонім до лучанин Показати IP 5 Серпня 2014 23:40
як ти зрадів... ну-ну... дурень думкою багатіє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus