USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

SpaceX з третьої спроби успішно запустила Starship

14 Березня 2024 22:39
Американська компанія Ілона Маска SpaceX успішно провела третій тестовий запуск космічного корабля Starship, який у майбутньому відправлятиме людей на Місяць та Марс, пише Бабель.

Корабель Starship S24 (другий ступінь) на надважкій ракеті-носії Super Heavy (перший ступінь) стартував о 15:10 за київським часом з космодрому Starbase у Бока-Чіка, штат Техас.

SpaceX поставила собі амбітні цілі – успішно запустити два ступені, розʼєднати ступені і керовано приводнити Super Heavy, а також перевірити процеси перекачування палива і перезапуск двигуна Raptor на кораблі Starship під час польоту. Корабель в кінці польоту мав приводнитись в Індійському океані.

Читати ще: США запустили супутники, які мають боротися з «космічною зброєю» Росії та відслідковувати гіперзвукові ракети

Запуск пройшов успішно і без проблем. Перший ступінь, досягнувши запланованої висоти, відділився і почав процес спуску, але у підсумку розбився об поверхню води. Starship продовжив свій політ і на шляху до Індійського океану зміг перекачати паливо, вимкнув двигун, а потім його перезапустив. Наприкінці польоту Starship досяг океану і пішов на зниження, пройшовши атмосферу на гіперзвукових швидкостях, що в 5 разів вище швидкості звуку. Перед приводненням звʼязок зі Starship був втрачений. Корабель, вочевидь, упав в океан.

Увесь тестовий політ тривав близько 50 хвилин.

Отже, третій тестовий запуск усієї системи Starship виявився дуже вдалим.

Перший запуск Starship у квітні 2023 року закінчився неполадками, а другий в листопаді 2023 року закінчився вибухом. За планом система Starship у майбутньому відправлятиме людей на Місяць та Марс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus